Acasă Social Educație Ziua interacțiunii om – animal 2019, ediția 18

Ziua interacțiunii om – animal 2019, ediția 18

4 min citire
Comentariile sunt închise pentru Ziua interacțiunii om – animal 2019, ediția 18
1
569

Ediția din 2019 a Zilei interacțiunii om – animal va debuta pe data de 1 iunie, iar intervalul orar în care se vor desfășura activitățile va fi între 10:00 și 18:00. Ca-n fiecare an, vorbim de două ediții ZIOA, una la USAMV, care va fi outdoor, și alta la UBB, în cadrul Muzeului de Zoologie și Vivaviul UBB, care este indoor.

Organizatorii își doresc să promoveze comunicarea între instituții și ONG-uri cu preocupări în domeniu, precum și vizibilitatea către comunitate.

Acest eveniment poartă semnătura consorțiului UBB – USAMV și funcționează pe bază de voluntariat de către studenții și cadrele didactice aparținând UBB și USAMV.

Cei care își doresc să vină cu animalele personale, trebuie să știe că există o condiție importantă: acestea trebuie să aibă vaccinările la zi și să nu fie agresive față de oameni sau față de alte animale. Deținătorii de animale mai trebuie să fie pregătiți cu o lesă, apă, hrană și elemente pentru igienizare.

„Având în vedere că sesiunile de călărit sunt oferite demonstrativ cu un singur cal (doar pentru copilașii care nu au mai venit vreodată în contact cu caii și pentru ca părinții să vadă în ce constă aceste activități), vom avea trei sesiuni organizate la intervalele orare: 11, 12:30 și 14. Pentru a evita tensiunile statului la coadă, copilașii vor primi numere de ordine de la voluntarii noștri (15-20 copilași/ sesiune)”, au transmis organizatorii.

Evenimentul va avea loc la USAMV, în curtea facultății de Medicină Veterinară, Calea Mănăștur 3-5, iar intrarea este liberă.


Iată programul ZIOA 18:

• Ora 10:00 Deschidere oficială (reprezentanți universități)

• Orele 11:00 -15:00 – Exerciții cu animale de tip agility, jocuri, demonstrații interactive de dresaj pozitiv, cunoașterea câinilor-ghid, plimbări cu cartul tras de câini etc. – eșalonate pe parcursul orelor.

• Orele 11-14 Sesiuni gratuite de călărit terapeutic și interacțiuni cu caii – trei sesiuni de călărit pentru copii (număr maxim de 15 copii/sesiune, cu acordare de numere de ordine)

• Orele 11-14 Atelier de face painting pentru copii (studenții voluntari UBB, USAMV CN, Fabrica de Zâmbete)

• Orele 10-16:00 – Standuri informaționale, standuri de adoptie animale de companie, târgușoare de casă, Colturile Cunoașterii (Vivariu, Muzeul Zoo al UBB), consiliere comportamentală veterinară (cortul USAMV), mângâiat animale, atelier de jocuri Fabrica de Zâmbete, worskhopuri la standuri.

• Orele 10:30 -15:30 – Vizite la Acvariul USAMV CN.

• Orele 16-18:00 – Socializare liberă cu deținători animale de companie și participanți la ZIOA.


Încarcă mai mult de Pripon Flavia
Încarcă mai mult în Educație
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

De Ziua Culturii Naţionale are loc inaugurarea secţiei de inițiere fanfară Turda a Şcolii de Arte Cluj!

Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca organizează cu prilejul Zilei Culturii N…