Acasă Cultură Zi de sărbătoare la Școala Populară de Arte Cluj

Zi de sărbătoare la Școala Populară de Arte Cluj

6 min citire
Comentariile sunt închise pentru Zi de sărbătoare la Școala Populară de Arte Cluj
0
105

La Şcoala Populară de Arte Tudor Jarda Cluj-Napoca este, în această săptămână, zi de sărbătoare. Aflat la a IX-a ediție, festivalul de muzică vocal-instrumentală, dans, teatru şi joc popular Pentru că e primăvară!, va avea loc joi, 14 martie 2019, începând cu ora 17.00.

Festivalul Pentru că e primăvară!-sărbătoarea tradiţională a şcolii

“Evenimentul, care se va desfăşura în Sala “Şantier” semnifică de fapt Ziua Şcolii de Arte Cluj, la care participă toate secţiile Şcolii de Arte – din Cluj-Napoca şi din judeţ. Şi, ca-n fiecare an avem invitată o şcoală de artă din ţară, Şcoala de Arte Timişoara, din cadrul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș – manager Liliana Laichici –  instituţii cu care avem de ani de zile un parteneriat stabil şi productiv. Practic, dacă “Seara Artelor”, care se desfăşoară în luna februarie e un festival al artelor vizuale, “Pentru că e primăvară!” scoate în evidenţă secţiile de muzică, instrumente, coregrafie şi arte dramatice”, ne-a mărturisit Vasile Corpodean, managerul Școlii de Arte Cluj

În deschiderea festivalului, oaspeții noștri vor susține momente artistice de excepție. Cursanții claselor de canto muzică ușoară de la Şcoala Populară de Arte Timişoara, vor interpreta, pentru dumneavoastră, melodii din repertoriul muzicii ușoare. Alături, de acești artiști la început de drum, sunt coordonatorii lor: Mark Antoniu, Vanana Ciolac, Georgiana Necşa şi coordonator general Kalmar Iosif.

În același ritm al muzicii ușoare, Şcoala Populară de Arte Tudor Jarda Cluj-Napoca va prezenta  momente artistice susținute de formaţiile de muzică uşoară  Recovered și Clussium, ale căror coordonator este Mihai Ghircoiaș. Sub atenta coordonare a maestrului Onișor Rodilă, în ritmuri de jazz, ne vor încânta formaţia Spa Jazz Band, iar formația La început a fost ritmul, coordonată de Ștefan Vannai, ne va desluși misterele percuției ritmice.

Teatru și folclor la festivalul ajuns la cea de a IX-a ediție

Următoarele puncte din program vor fi susţinute de Trupa de teatru Pavlov 25, coordonator fiind actorul Petre Băcioiu, dar și de cursanţii claselor de muzică uşoară, coordonate de Petrovici Tünde şi Nagy Cristina. Folclorul este nelipsit la acest festival. Astfel că, sub atenta coordonare a Anei Strîmturean, Ioanei Petran, lui Felix Gălan și a lui Ioan Dordoi, cursanţii claselor de muzică populară vor susține momente artistice inedite de folclor autentic.

Spectacolul folcloric va fi acompaniat de Taraful Vatră de Dor, coordonat de către Mihai Moroșan. Din program mai fac parte: Corul Armonia Turda, cursanţii claselor de vioară, pian, canto și chitară clasică – coordonatori fiind Diana Creţu, Olga Bordas, Silvia Codrescu și Moldovan András Béla.

Alături de spectacolul folcloric va fi și jocul popular

Un alt moment muzical îi va aparţine ansamblului instrumental condus de Marius Moldovan, directorul adjunct al Școlii de Arte Cluj. Jocul popular va fi de asemenea bine reprezentat în spectacol, prin Ansamblul folcloric Vatră de Dor Cluj și Ansamblul folcloric Șoimii Carpaților Florești, instruite de coregraful Viorel Dragomir. Formația de dansuri populare Fiii Cocului Pădurenii și Formația de dansuri populare Tritenii de Jos, instruite de Vasile Songoti, vor încheia acest spectacol devenit deja tradiție.

Prezentarea evenimentului artistic îi va aparţine actorului Petre Băcioiu, decorul Monicăi Korent şi regia profesorului Mihai Ghircoiaş.  Intrarea la spectacol este liberă!

Încarcă mai mult de Pavel Lazăr
Încarcă mai mult în Cultură
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Număr record de vizitatori la Noaptea Muzeelor UBB

Peste 20.000 de clujeni au trecut într-o singură noapte pragul muzeelor Universității Babe…