Acasă Cultură Weekend plin de semnificații și cânt la CMST

Weekend plin de semnificații și cânt la CMST

3 min citire
Comentariile sunt închise pentru Weekend plin de semnificații și cânt la CMST
0
738

Pentru elevii şi profesorii Colegiului de Muzică “Sigismund Toduţă” urmează un weekend bogat și plin de semnificaţii, în care vor oferi clujenilor, un “buchet muzical aniversar”, cu prilejul evenimentelor desfășurate în anul jubiliar.

Colegiul de Muzică, în același cadru specific și cu aceeași bucurie, sărbătorește deopotrivă cei 70 de ani de activitate didactică, dar și 200 de ani de învățământ muzical în Cluj.

Parteneri de șapte decade

Pe scenele celor trei instituţii artistice care au fost, timp de șapte decenii, parteneri importanţi ai stagiunilor CMST – Sala Auditorium Maximum a Univerisităţii Babeş-Bolyai, Opera Naţională Română Cluj şi Opera Maghiară de Stat – vor evolua importante ansambluri corale şi orchestrale ale colegiului. Repertoriile aflate în program omagiază istoria muzicală a oraşului în general şi a şcolii în special.

Astăzi, începând cu ora 18.30, pe scena Operei Maghiare de Stat, elevi ai Colegiului, înzestrați cu harul cântului și o pasiune nemărginită pentru muzică, vor susține un extraordinar concert coral.

Mâine, 24 martie și luni, 25 martie vă puteți bucura de excepționale partituri simfonice susținute în cadrul unor inedite concerte la Casa Studenților și Opera Națională Română Cluj-Napoca.

Prin solida sa istorie, prin articularea unei tradiţii ȋn oferta de studii muzicale de calitate, verificate ȋn timp prin numărul mare de artişti pe care i-a format, dar şi prin numeroasele realizări şi premii obţinute la concursurile naţionale şi internaţionale, Colegiul de Muzică „Sigismund Toduţă” este o instituţie de ȋnvăţămȃnt muzical de excepţie, capabil să genereze artişti de mare valoare.   

Încarcă mai mult de Pavel Lazăr
Încarcă mai mult în Cultură
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Program româno-american de reformă administrativă, la UBB

Departamentul de Administraţie și Management Public, din cadrul UBB, desfăşoară în perioad…