Acasă Cultură Vizitatori din toate colțurile lumii, atrași de muzeele clujene

Vizitatori din toate colțurile lumii, atrași de muzeele clujene

4 min citire
Comentariile sunt închise pentru Vizitatori din toate colțurile lumii, atrași de muzeele clujene
0
1,049

Este momentul bilanțului și al evaluării în cifre a activității din anul 2019. Muzeele clujene anunță cifre record.

Cifrele sunt în continuă creștere în ceea ce privește numărul de vizitatori în muzeele clujene din anul recent încheiat. Cel mai mare număr de vizitatori, respectiv 74.526 de persoane a fost înregistrat în 2019. Asta se întâmpla la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, care este în creștere cu cca. 6500 comparativ cu anul 2018.

Din acest total, o pondere ușor mai ridicată (38.430 de vizitatori) a revenit celor care au trecut pragul Parcului Etnografic ,,Romulus Vuia” din Hoia. În același timp însă, și obiectivele de patrimoniu găzduite de Secția Pavilionară – Palatul Reduta de pe strada Memorandumului au trezit interesul unui număr mare de clujeni și de turiști, respectiv 36.096 de persoane.

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe: ,,E o reconfirmare a faptului că muzeele noastre constituie un reper important pe lista obiectivelor de vizitat, atât pentru turiștii români, cât și pentru cei străini. Vom continua să investim în infrastructura acestor instituții și în promovarea patrimoniului cultural pe care îl dețin”.

S-au depășit cifrele din anul precedent!

Pe următoarea poziție în clasamentul celor mai vizitate muzee se află Muzeul de Artă Cluj-Napoca. Acesta a avut 70.018 de vizitatori. În 2019, instituția muzeală a primit cu aproape 6.000 de persoane mai mult comparativ cu anul 2018. Aceștia au putut admira lucrările din cadrul expozițiilor permanente ale muzeului. De asemenea, au văzut și capodoperele expuse în cadrul celor 62 de expoziții temporare organizate în anul 2019. Pe lângă vizitatorii de la sediul instituției, lucrări din patrimoniul muzeului au mai fost admirate de peste 40.000 de iubitori de artă, la diferite expoziții organizate în țară.

muzeele clujene

Nu în ultimul rând, Muzeul Memorial ,,Octavian Goga” Ciucea a primit în 2019 vizita a 17.426 de persoane. Mare parte a publicului vizitator a fost format din grupuri organizate de elevi. Grupurile au fost însoțite de cadre didactice. Printre vizitatori au fost participanții la acțiunile culturale ce au avut loc în incinta muzeului, publicul specializat din domeniul culturii și literaturii, admiratori ai creației literare și ai personalității marelui poet și om politic transilvănean Octavian Goga, turiști străini și alte categorii de vizitatori.

Încarcă mai mult de Balint Ioana
Încarcă mai mult în Cultură
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Program româno-american de reformă administrativă, la UBB

Departamentul de Administraţie și Management Public, din cadrul UBB, desfăşoară în perioad…