Acasă Life & style Stil de viață Vârsta4. Pe ritm de LAMBADA

Vârsta4. Pe ritm de LAMBADA

4 min citire
Comentariile sunt închise pentru Vârsta4. Pe ritm de LAMBADA
1
180

Am văzut marți seara la #Reactor, filmul document „Vârsta4. Pe ritm de LAMBADA„, realizat de Roland Ibold și Alexandra Diaconu. Filmul a constat într-o înșiruire de secvențe de la pregătirea unei piese de teatru împreună cu oamenii de la un cămin de bătrâni. Primul gând ce l-am avut când am văzut acele persoane de 80-90 de ani, cu o stare de sănătate nu prea bună, a fost de compasiune.

  • Mă gândeam că poate și eu o să sfârșesc într-un cămin de bătrâni, dacă mai ajung la acea vârstă.
  • Mă gândeam că dacă investim în sănătatea noastră de când suntem tineri, ne vom bucura la bătrânețe și poate nu vom sfârși într-un cămin.
  • Mă gândeam ce monotonă poate să fie viața când ești bătrân și nu mai ești în putere să faci mai nimic, ce inutil te simți societății.
  • Mă gândeam la bunica mea.

Bătrânețea nu vine singură ci cu una sau mai multe boli, însă dacă la tinerețe investim în sănătatea noastră, poate vom avea parte de o bătrânețe cu mai puține chinuri. Și în plus dacă la bătrânețe vom avea măcar o modalitate de distracție, atunci cu siguranță vom fi niște bătrâni fericiți.

Vreau să felicit pe realizatorii filmului pentru că au oferit o posibilitate de distracție acelor oameni în vârstă, că i-a scos din rutina zilnică. Mulți din ei chiar s-au bucurat foarte mult pentru această posibilitate de a juca într-o piesă de teatru. Sper ca acest film să stimuleze și pe alți regizori ori producători, să facă asemenea fapte.

Mulți dintre bunicii noștri, deși nu locuiesc într-un cămin, dar se simt inutili și se gândesc des la moarte. Însă dacă apar oameni ca Roland Ibold și Alexandra Diaconu, care aduc o fărâmă de bucurie în viața lor, parcă durerile nu mai sunt așa mari, parcă viața nu mai e așa amară.

https://www.facebook.com/events/343903709577172

Încarcă mai mult de Nelu-Cristian Țone
Încarcă mai mult în Stil de viață
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Concerte educative în scop caritabil

Academia de Muzică „Gheorghe Dima” organizează a treia ediție de Concerte educative în sco…