Acasă Life & style Stil de viață Vârsta4. Pe ritm de LAMBADA

Vârsta4. Pe ritm de LAMBADA

4 min citire
Comentariile sunt închise pentru Vârsta4. Pe ritm de LAMBADA
1
226

Am văzut marți seara la #Reactor, filmul document „Vârsta4. Pe ritm de LAMBADA„, realizat de Roland Ibold și Alexandra Diaconu. Filmul a constat într-o înșiruire de secvențe de la pregătirea unei piese de teatru împreună cu oamenii de la un cămin de bătrâni. Primul gând ce l-am avut când am văzut acele persoane de 80-90 de ani, cu o stare de sănătate nu prea bună, a fost de compasiune.

  • Mă gândeam că poate și eu o să sfârșesc într-un cămin de bătrâni, dacă mai ajung la acea vârstă.
  • Mă gândeam că dacă investim în sănătatea noastră de când suntem tineri, ne vom bucura la bătrânețe și poate nu vom sfârși într-un cămin.
  • Mă gândeam ce monotonă poate să fie viața când ești bătrân și nu mai ești în putere să faci mai nimic, ce inutil te simți societății.
  • Mă gândeam la bunica mea.

Bătrânețea nu vine singură ci cu una sau mai multe boli, însă dacă la tinerețe investim în sănătatea noastră, poate vom avea parte de o bătrânețe cu mai puține chinuri. Și în plus dacă la bătrânețe vom avea măcar o modalitate de distracție, atunci cu siguranță vom fi niște bătrâni fericiți.

Vreau să felicit pe realizatorii filmului pentru că au oferit o posibilitate de distracție acelor oameni în vârstă, că i-a scos din rutina zilnică. Mulți din ei chiar s-au bucurat foarte mult pentru această posibilitate de a juca într-o piesă de teatru. Sper ca acest film să stimuleze și pe alți regizori ori producători, să facă asemenea fapte.

Mulți dintre bunicii noștri, deși nu locuiesc într-un cămin, dar se simt inutili și se gândesc des la moarte. Însă dacă apar oameni ca Roland Ibold și Alexandra Diaconu, care aduc o fărâmă de bucurie în viața lor, parcă durerile nu mai sunt așa mari, parcă viața nu mai e așa amară.

https://www.facebook.com/events/343903709577172

Încarcă mai mult de Nelu-Cristian Țone
Încarcă mai mult în Stil de viață
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Vara, toate drumurile duc spre distracție

Este vară, este sezonul concediilor și al mult așteptatelor festivaluri. Este perioada cân…