Acasă Life & style Stil de viață Vara, toate drumurile duc spre distracție

Vara, toate drumurile duc spre distracție

10 min citire
Comentariile sunt închise pentru Vara, toate drumurile duc spre distracție
0
422

Este vară, este sezonul concediilor și al mult așteptatelor festivaluri. Este perioada când marea majoritate își ia concediu și uită de grijile cotidiene. Fie că alegeți să mergeți în concediu pentru a vizita un nou loc pe care l-ați visat de mult, fie că mergeți la un festival, sau fie că sunteți atât de norocoși încât să aveți parte de ambele, asigurați-vă că mergeți alături de persoanele dragi și că vă organizați excursia din timp, astfel încât să nu existe neplăceri.

Noi vă oferim câteva idei pentru o excursie fără griji. Un fel de do & don’t pentru a vă asigura că aveți un concediu plăcut și nu vă întoarceți mai stresați decât ați plecat.

Din momentul în care totul este pus la punct: destinația aleasă, hotelul rezervat și plătit, drumul și alte aspecte, acum este momentul să vă gândiți la câteva aspecte imposibil de ignorat înaintea unei vacanțe.

1. Faceți o listă și asigurați-vă că ați cumpărat tot ce aveți nevoie: haine pentru vacanță, produse de îngrijire personală, etc. Nimic nu trebuie să lipsească. Ei bine, e adevărat că toate acestea pot fi cumpărate de la destinație, dar parcă este mult mai bine dacă mergeți pregătiți de acasă, iar acolo vă gândiți doar la distracție și relaxare, nu?

2. Începeți să faceți bagajele – unul dintre semnele care în sfârșit anunță o perioadă liniștită și relaxantă. Aveți grijă să puneți în bagaje doar strictul necesar, fiindcă altfel vă veți trezi cu foarte multe lucruri pe care nici măcar nu le veți scoate din bagaje. Da, știm că uneori este mai bine să ne asigurăm că avem tot ce ne trebuie, dar până la urmă, nu e nevoie să luăm jumătate de casă, nu? Adică vor fi doar câteva zile departe de casă, nu jumătate de an, corect?

3. Asigurați-vă că nu vă luați cu voi grijile și preocupările de acasă, ci doar buna dispoziție și cheful de a descoperi locuri, oameni și obiceiuri noi. Spun asta pentru că grijile nu vă fac bine nici vouă, nici celor din jur. Să lăsăm acasă tot ce ne poate strica vacanța, inclusiv toate gândurile pe care le aveți legate de job.

4. Închideți mail-uri, telefoane de serviciu, orice lucru care vă poate aduce aminte de responsabilități. Toate acestea pot aștepta. Veți face față cu brio odată ce veți reveni cu bateriile încărcate. Dar acum este momentul pentru o binemeritată vacanță.

Dacă aveți de gând ca în această vară să descoperiți festivalurile pe care le avem în România, dar și în afară, este bine să știți (în cazul în care nu știți) că este foarte bine să:

1. Aveți pregătit totul din timp (abonamentele, drumul, cazarea)

2. Aveți planul de „atac” (ce vă doriți să faceți)

3. Aveți deja selectate persoanele cu care veți merge (asta e foarte important de la bun început)

4. Faceți cu toții compromisuri, fiindcă mereu trebuie să existe înțelegere și fiecare persoană trebuie să fie ascultată pentru a avea o excursie cât mai reușită

4. Existe o comunicare cât mai bună, mai ales dacă apar probleme organizatorice

5. Știți cum să manageriați eventualele probleme/să știți cum vă localizați dacă vă îndepărtați de grup

6. În cazul în care mergeți la un festival, că tot este sezonul acestora, este foarte bine să vă organizați cu prietenii – nu este ușor să vă rătăciți într-un asemenea loc, iar telefoanele de multe ori nu sunt de mare ajutor, fiindcă există adesea probleme de semnal. Nici internetul nu vă ajută foarte mult dacă semnalul vă joacă feste. Deci atenție la acest aspect.

7. Trebuie să aveți în vedere că toate regulile de festival sunt respectate cu strictețe în perimetrul acestora, tocmai pentru o mai bună organizare și pentru confortul și buna dispoziție a tuturor celor care participă la eveniment.

8. Mâncarea și băuturile sunt mai scumpe în interiorul unui festival, însă nici exagerate. Trebuie totuși să aveți grijă cum vă plănuiți cheltuielile, asta dacă nu vă doriți să ieșiți pe minus la final.

9. Ultimul dar poate, cel mai important lucru: distrați-vă și asigurați-vă că vă faceți amintiri frumoase. Nu știe nimeni când va fi următoarea vacanță.

În România, avem la dispoziție mai multe festivaluri. Iată câteva dintre ele:

1. Untold

2. Neversea

3. Electric Castle

4. Awake (15-18 august 2019)

5. After Hills (23 august – 1 septembrie 2019)

6. Summer Well

7. Jazz in the Park

8. Smida Jazz Festival (15-18 august 2019)

Noi am adunat câteva festivaluri de muzică din România. Dacă nu ați ajuns la niciunul până acum, mai aveți șansa să mergeți la Awake Festival, Smida Jazz Festival, sau la AfterHills.

Acum că toate aceste lucruri au fost trecute în revistă, că ne-am adus aminte ceea ce este esențial în cazul unei escapade, tot ce mai lipsește este cheful pentru distracție. Oh, și nu în ultimul rând, grijile, care trebuie să rămână acasă.

Încarcă mai mult de Pripon Flavia
Încarcă mai mult în Stil de viață
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Weekend-ul de trei zile: o utopie benefică

Weekend-ul de trei zile devine o formă de lucru sau de învățământ tot mai explorată în ult…