Acasă Social Educație Vacanța de vară la bibliotecile din Cluj – programul activităților din luna august

Vacanța de vară la bibliotecile din Cluj – programul activităților din luna august

5 min citire
Comentariile sunt închise pentru Vacanța de vară la bibliotecile din Cluj – programul activităților din luna august
1
39

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” oferă, în luna august, la toate secțiile pentru copii, diverse programe de vacanță ce cuprind, pe lângă activități de lectură, ateliere de creativitate, cluburi de filosofie, istorie, de învățare a limbilor străine, ateliere de programare, vânătoare de comori, vizionări de filme și documentare etc. Aceste activități sunt gratuite, participarea făcându-se doar pe baza Permisului de intrare la bibliotecă, iar pentru majoritatea dintre ele nu este necesară înscrierea prealabilă.

Astfel, în luna august la sediul central al Bibliotecii Județene ,,Octavian Goga” – Secția pentru adolescenți, în fiecare zi de luni vor avea loc ateliere de creație – țesut mărgele, quilling și reciclare creativă. Activitățile vor continua în zilele de marți, cu concursuri de cultură generală, în zilele de miercuri cu vânătoarea de comori prin bibliotecă, în zilele de joi publicul având posibilitatea să vizioneze povești animate și să ia parte la seri de jocuri de societate. Finalurile de săptămână vor cuprinde vizionări de filme și documentare. 

De asemenea, în cadrul Secției pentru copii, în zilele de luni, cei mici vor putea lua parte la SuperJocuri în Bibliotecă și se vor putea distra la Clubul de LEGO, urmând ca zilele de marți să fie dedicate cursurilor de limbă engleză și vizionării de filme la ,,Cinemateca de vacanță”, proiecții noi fiind prezentate publicului și în zilele de miercuri. Tot miercurea, copii vor putea lua parte la cursuri unde pot dobândi deprinderi în utilizarea tabletelor – ,,În vacanță ne distrăm și învățăm pe tabletă!”, iar joia sunt invitați să învețe limba franceză și să asculte povești la ,,Ora poveștilor”. Săptămânile se vor încheia pentru cei mici cu ateliere de creativitate și ore de lectură alături de părinți ,,Citesc o carte împreună cu copilul meu”.

Activități pentru copii vor fi organizate și în cadrul Colțului maghiar al Bibliotecii, acestea cuprinzând Clubul de LEGO, ce va avea loc în zilele de luni, jocuri de societate – marți, Club de mitologie greacă – în zilele de miercuri. Zilele de joi vor fi dedicate Kamishibai-ului, iar vinerea vor fi organizate Orele poveștilor pentru copii. 

Totodată, activitățile dedicate copiilor și adolescenților vor continua, în luna august, și în cadrul filialelor de cartier ale Bibliotecii Județene ,,Octavian Goga” Cluj, fiind programate zilnic, de luni până vineri, ateliere, cursuri, jocuri, vizionări de filme și întâlniri cu publicul, pe teme diverse care vor capta atenția și interesul celor ce vor lua parte la ele.

Programul complet al activităților poate fi consultat pe site-ul bibliotecii, www.bjc.ro.  Activitățile sunt concepute în scopul socializării participanților, a cultivării gustului pentru lectură, stimulării creativității, precum și petrecerii timpului într-un ambient plăcut.

Încarcă mai mult de Exponentul
Încarcă mai mult în Educație
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Studenți de la zece universități din România, în schimb de experiență la UBB

În perioada 19-25 august 2019, studenții UBB organizează tabăra studențească MINDSPARK. Af…