Acasă Cultură UBB organizează cea de-a treia ediție a Conferinței Naționale a Comunității „Educație pentru Științe”

UBB organizează cea de-a treia ediție a Conferinței Naționale a Comunității „Educație pentru Științe”

4 min citire
0
0
53

În perioada 6–8 decembrie 2019, la Biblioteca Națională de Fizică din Măgurele se va desfășura cea de-a treia ediție a Conferinței Naționale a Comunității ,,Educație pentru Științe”.

Universitatea Babeș-Bolyai face parte din consorțiul care și-a asumat organizarea evenimentului ,,Educație pentru Științe”. Ea va lucra alături de alte universități (Universitatea din București, Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, etc.) și institute de cercetare de pe platforma Măgurele (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară – Horia Hulubei și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului).

Conferinţa se adresează profesorilor de ştiinţe din învăţământul preuniversitar primar și secundar (matematică, fizică, chimie, biologie, geografie, informatică, tehnologii). Este, de asemenea, destinată consilierilor școlari, studenților care se pregătesc pentru cariera didactică, universitarilor, cercetătorilor în educaţie, membrilor organizaţiilor ce desfăşoară programe educaţionale, decidenţilor. Este adresată tuturor persoanelor interesate de dezvoltarea unui învăţământ de calitate și a carierelor în domeniul STEM.

Conferința va reuni peste 200 de participanți. Printre aceștia vor veni cadre didactice, consilieri școlari și specialiști în consiliere și orientare în carieră, studenți. Se vor găsi acolo și experți în educație, factori decizionali, reprezentanți ai școlilor, ai universităților, ai institutelor de cercetare și ai organizațiilor non-guvernamentale. Ei se vor reuni într-o dezbatere amplă despre educație STEM, carierele viitorului și practici pedagogice inovative.

Organizatorii își doresc încurajarea dialogul între actorii interesați de educație și formare, de orientarea și dezvoltarea carierelor în aceste domenii. Se vor căuta soluții pentru a facilita promovarea modelelor de bune practici. De asemenea, este susținută cercetarea în domeniul educației STEM și al domeniilor asociate, prin fundamentarea politicilor educaționale în domeniu.

Prin această colaborare, partenerii rămân angajați eforturilor de a sprijini transferul de idei și de cunoștințe spre societate. Se va contribui și la formarea unor rețele de promovare a științei în educație. Astfel, se poate susține excelența în școlile din România.

Activitățile organizate vor fi dedicate comunităților de învățare, comunităților de bune practici și proiectelor sistemice în educație. Vor avea loc sesiuni plenare, ateliere, mese rotunde, prezentări de proiecte și lucrări științifice. Evenimentul propune participanților și vizite la institutele de cercetare de pe platforma Măgurele.

Pentru mai multe detalii despre eveniment vă invităm să accesați: http://cnces.educatiepentrustiinta.ro .

Încarcă mai mult de Balint Ioana
Încarcă mai mult în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Verificați de asemenea

CLUJ FUTURE OF WORK: Cum va arăta în 20 de ani modul în care lucrăm și în care contribuim la calitatea vieții în Cluj-Napoca?

Cluj Future of Work este primul proiect finanțat de Urban Innovative Actions în România. B…