Acasă Social Sănătate Trei noi echipamente medicale achiziționate pentru Institutul de Urologie

Trei noi echipamente medicale achiziționate pentru Institutul de Urologie

2 min citire
Comentariile sunt închise pentru Trei noi echipamente medicale achiziționate pentru Institutul de Urologie
0
871

Consiliul Județean Cluj a achiziționat trei noi echipamente medicale ultraperformante pentru Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Aceste echipamente medicale sunt: un aparat complet de litotriție, o stație de epurare pentru hemodializă și o pompă de spălare-irigare.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Achiziționarea acestor aparate de ultimă generație vine în sprijinul celor care se confruntă cu probleme urologice, permițându-le reputaților medici ai Institutului să salveze viața sau sănătatea a mii și mii de pacienți. Vom continua și în acest an programul de dotare a spitalelor clujene cu aparatură ultraperformantă”.

Valoarea acestor echipamente medicale achiziționate din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj este de aproximativ 250.000 de lei. Noul echipament complet de litotriție asigură creșterea capacității de tratare a litiazei renoureterale. Aceasta se face prin rezolvarea minim invazivă a acestei probleme medicale.

De asemenea, stația de epurare pentru hemodializă este necesară pentru realizarea în condiții optime a dializei la pacienții cu infecții virale. Pompa de spălare-irigare este un echipament medical folosit intraoperator pentru a asigura controlul în plaga operatorie.

Încarcă mai mult de Balint Ioana
Încarcă mai mult în Sănătate
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Lucruri pe care trebuie să le știm despre reciclarea plasticului

Reciclarea plasticului este una dintre cele mai ineficiente tipuri de reciclare. Prea puți…