Filmul “Touch me not” al regizoarei Adina Pintilie a câștigat sâmbătă premiul Ursul de Aur, cea mai înaltă distincție de la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Regizoarea, vorbind despre filmul său la conferința de presă spune: “Procesul a plecat de la premisa că la 20 de ani știam totul despre ce e intimitatea, cum ar trebui să fie iubirea, dar în ultimii 20 de ani ideile ce îmi erau atât de clare s-au destabilizat treptat și am realizat că nu știu nimic. Așadar am încercat șă reînvăț, să redescopăr ce este intimitatea. […] Ficțiunea a fost mai mult o plasă de siguranță, o structură ce ne-a permis să lucrăm cu realitatea.”

Chiar și președintele României, Klaus Iohannis, a trimis felicitări prentru obținerea acestui premiu. Acesta declară printr-o postare pe pagina oficială de Facebook: “Felicitări Adinei Pintilie, regizoarea filmului „Nu mă atinge-mă / Touch me not”, pentru obținerea prestigiosului premiu „Ursul de Aur” la Festivalul Internațional de Film de la Berlin! Mult succes în viitoarele proiecte!”

Adina Pintilie, în vârstă de 38 de ani a absolvit în 2008 Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București. Ea a mai regizat și „Nu te supăra, dar…” în 2007, „Balastiera #186” în 2008, Oxigen” în 2010 și „Jurnal #2” în 2013.

Sursă foto: https://www.berlinale.de/en/presse/pressefotos/preistraeger/preistraeger.html

Încarcă mai mult de Rares Dragan
Încarcă mai mult în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Verificați de asemenea

Primul funcționar public virtual din țară și-a început activitatea

Din data de 18 aprilie 2018 Antonia, noul funcționar virtual din primăria Cluj-Napoca, a î…