Acasă Life & style Top 5 flori care se plantează în luna aprilie

Top 5 flori care se plantează în luna aprilie

4 min citire
0
2
401

Daca ne dorim o gradina frumoasa din primavara pana tarziu in toamna, ar cam fi timpul sa ne gandim ce flori vom planta. Oferta este foarte bogata, asa ca avem de unde alege.

ALLIUM

Ceapa decorativa

Ceapa decorativă nu este o plantă pretențioase, pentru a crește, are nevoie doar de un sol bine drenat și mult soare. Deși are scop estetic, ceapa decorativă păstrează aroma și mirosul cepei tradiționale atunci când este ruptă. Se plantează în luna aprilie, când vremea nu este nici geroasă, dar nici prea călduroasă. După plantare, bulbii se udă mai mult, pentru că germinarea să se instaleze cât mai repede.

 

CRINUL REGAL

Crin regal

Flori cu un aspect flamboiant şi cu un parfum de senzaţie face din crinul regal o plantă uşor de remarcat. Fie că sunt specii înalte sau pitice, este clar că există una pentru fiecare grădină. Dacă vrei să eviţi pătarea florilor cu polen îţi recomand soiurile cu flori duble.
BEGONIA

Begonia

Begoniile cu tuberobulbi sunt vedetele spaţiilor uşor umbrite. Ele produc flori texturate, colorate intens pentru o perioadă destul de lungă de timp, adică din vară şi până în noiembrie. Sunt candidatele perfecte pentru pervazul de la geam sau pentru coşurile suspendate de la intrarea în casă.

 

FREZIA (Fressia)

Frezia

O floare gingaşă şi înmiresmată cunoscută mai mult ca floare tăiată de primăvară. Dacă doreşti s-o cultivi în grădină trebuie să-i alegi un loc aerisit unde să beneficieze de multă lumină iar solul să fie bine afânat şi drenabil. Ai grijă să păstrezi plantele bine udate pe tot parcursul perioadei de creştere a frunzelor si florilor.

GLADIOLUS (Gladiola)

Gladiole

Bulbii de gladiole se plantează din martie-aprilie şi până în iunie, luna ideală este mai. Se alege un loc unde pământul e uşor drenabil, afânat şi unde va fi semi-umbră sau soare. Gladiolelor nu le plac buruienele, de aceea distrugeţii imediat ce apar şi menţineţi solul afânat. Tijele florale lungi arată fabulos undeva într-un plan îndepărtat al bordurii cu flori. Ai grijă că în timpul verii, florile au nevoie de multă apă. Te sfătuiesc să aşezi şi un strat de mulci la bază plantei. În acest fel vei păstra pământul umed pentru o perioadă mai lungă de timp.

Încarcă mai mult de Exponentul
Încarcă mai mult în Life & style

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Verificați de asemenea

Cupa Transilvania Grappling aduce bucuria sărbătorilor în casele a peste 60 de familii. Evenimentul caritabil ajuns la a VII-a ediție

Autor: M.M. Brazilian Power Team organizează Cupa Transilvania Grappling, care anul acesta…