Acasă Life & style Stil de viață The Magic of Storytelling

The Magic of Storytelling

5 min citire
Comentariile sunt închise pentru The Magic of Storytelling
0
368

Am fost pe 22 Aprilie la Cinema Mărăști la evenimentul „The Magic of Storytelling„. Patru povestitori, absolvenți ai cursului „Atelierul de Life Speaking„, pregătiți de speakerul Ovidiu Oltean, au prezentat cel puțin o poveste reală din viața lor, care poate inspira și pe alții. În plus ne-a vorbit și Ovidiu Oltean, despre cum să construim o poveste astfel încât să nu plictisim ascultătorul/cititorul și ne-a împărtășit câteva din poveștile sale personale.

Primul lucru cu care Ovidiu a început, a fost de mare impact, cel puțin pentru mine. Se rezumă pe scurt la următoarea frază: „Atunci când îți dorești un lucru, dă comandă universului să-ți îndeplinească dorința!”. Nu te gândi ce fain ar fi dacă s-ar îndeplini, ci pur și simplu plasează ferm o comandă. Pregătește-te să primești lucruri și pe gratis. Fii bun cu tine! Este esențial ca tu să fii sigur că îți dorești acel lucru și să nu te gândești des la el. După ce ai lansat comanda, să nu te mai gândești la ea. Mută-ți atenția pe alte lucruri. Nu deveni obsedat de dorința ta. Ai încredere că ți se va îndeplini. Dar pentru a căpata această încredere, trebuie în primul rând să nu te mai critici pe tine așa mult. Noi suntem cei mai mari dușmani ai noștri.https://youtu.be/B_qU5RCAt7U

Ovidiu ne-a expus și care sunt cele 5 elemente esențiale ale unei povești bine făcute:

  1. Contextul
  2. Intriga
  3. Conflictul
  4. Rezolvarea conflictului
  5. Morala poveștii

Cum dau viață poveștii – Ovidiu Oltean:https://youtu.be/h2LsO3Y167g

Un banc fain spus de Ovidiu:https://youtu.be/3dTUYz6YXyc

Iată poveștile invitaților

Lidia Matei – a povestit cea mai emoționantă întâmplare prin care a trecut, iar povestea ei cu siguranță că te va inspira și pe tine.
https://youtu.be/njrqBLMRAYs

Alin Nealcoș – povestește despre cum să-ți reconfigurezi traseul și să nu rămâi blocat pe o idee, cum să te adaptezi mediului, situației.
https://youtu.be/XmrUrzrZrPA

Elena-Ramona Doleanu – povestește despre cum a luptat pentru pasiunea eihttps://youtu.be/7q5ZX5SXnkQ

Îmi cer scuze că nu am înregistrat și poveștile lui Marian Solomonean. Au fost foarte inspiraționale, dar din păcate el începuse de câteva minute bune să vorbească atunci când mi-am adus aminte că trebuie să înregistrez.

Pentru cei care nu vreti sa ratati evenimente de acest gen pe viitor, dați un like pe pagina de facebookhttps://www.facebook.com/IncubatorCluj

Dacă v-a plăcut articolul, vă invit să dați like paginii de Facebook a Ziarului Exponentul. Click aici.

Încarcă mai mult de Nelu-Cristian Țone
Încarcă mai mult în Stil de viață
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Vara, toate drumurile duc spre distracție

Este vară, este sezonul concediilor și al mult așteptatelor festivaluri. Este perioada cân…