Acasă Life & style Stil de viață Reiki, terapie și stil de viață

Reiki, terapie și stil de viață

8 min citire
Comentariile sunt închise pentru Reiki, terapie și stil de viață
6
468

Originile practicii Reiki se pierd în timp, întodeauna corpul nostru a avut capacitatea ancestrala de autovindecare, capacitate pierdută în timp în primul rând din cauza modului greșit în care suntem educați, datorită neglijării sistematice a semnelor pe care ni le dă corpul zilnic, înainte de a se instala starea de boală.

Cuvântul Reiki este alcătuit din două cuvinte japoneze – Rei care înseamnă „Înțelepciunea lui Dumnezeu sau puterea superioară” și Ki, care este „energia forței de viață”. Deci, Reiki este de fapt „energia forței de viață ghidată spiritual”.

Reiki nu este o religie, este însă important să trăim și să acționăm într-un mod care să promoveze armonia în raport cu ceilalți. Mikao Usui, fondatorul sistemului de vindecare naturală Reiki, a recomandat practicarea anumitor idealuri etice simple pentru promovarea păcii și a armoniei, care sunt aproape universale în toate culturile.

Reiki este o tehnică inițiatică individuală, ,presupune inițierea în cadrul unui ritual care se poate face individual sau colectiv,de preferat însă este inițierea individuală, pentru ca cel inițiat să simtă transformarea care începe chiar în acel moment.

Este o metodă eficientă de reducere a stresului și relaxare, de inducere a stării de bine, care promovează și vindecarea. Se administrează prin „așezarea mâini activate” în douasprezece zone ale corpului, zone care se pot asocia și cu prezența chakrelor, ca centri energetici, şi practic dinamizează energia ce curge prin noi, cea care ne dă vitalitate. Cât timp această energie curge liber prin corp, resimțim starea de bine, de armonie cu tot ce ne înconjoară, de iubire necondiționată, absența bolii, lipsa stresului. Cand apar însă dezechilibre, acestea vor fi resimțite imediat în corp, în cele mai diferite forme…de la dureri acute, anxietate, incapacitatea de a ne concentra pe termen scurt, lipsa bucuriei de a trăi și de a relaționa cu ceea ce ne înconjoară și este calea sigură spre îmbolnăvire.

Despre Real Reiki – Tehnica Radiantă®

Informațiile sunt  preluate de pe Situl Oficial al TRTIA – Asociației Internaționale de Tehnică Radiantă

Tehnica Radiantă®  este știința și arta activării și accesării energiei universale nemanifeste pentru refacerea sănătății, prevenirea îmbolnăvirii și creșterea performantelor indiferent de vârstă

Sistemul complet de activare, aplicare, directare și co-creere a energiei universale în Tehnica Radiantă® – Real REIKI® este compus din 7 Grade și are la bază 12 Activări (Inițieri)

Reiki, Tehnica Radiantă®: Vă eliberează de stres, energizează întreaga ființă în siguranță și rapid, asigură o punere în formă în timp real.

Poate fi folosit la animalele de companie, alte animale și plante

Este o modalitate simplă, naturală și sigură de a ajuta și sprijinii pe ceilalți

Odată activată prin inițiere, se păstrează aceeași capacitate pentru tot restul vieții

Vă ajută să mențineți o stare de sănătate pozitivă indiferent de vârstă

Echilibrează energiile în întregul corp, dinamizează în plan fizic-emoțional-mental-spiritual

Accentuează calitățile dumneavoastră de iubire necondiționată, autostimă, dorință de evoluție constantă, compasiune, încredere în sine și în cei din jur, bunăvoință față de cei din jur, integritate, armonie,pace și liniște interioare.

 

Reiki,Tehnica Radiantă® nu este:un cult, o religie sau un sistem de credințe, o dogmă sau o doctrină specifică, o formă de control mental sau de hipnoză,o formă de vindecare bazată pe psihism sau autosugestie, o tehnică de diagnosticare sau tratare a bolilor, o tehnică medicală

Reiki, Tehnica Radiantă® este: un sistem energetic universal,o tehnică de auto-ajutor pentru relaxare totală și eliberare de stres,o tehnică pentru accesarea și aplicarea principiului transcendental al Energiei Universale.Simplă, sigură și inofensivă,ușor de învățat

 Poate fi folosită în siguranță în oricând, în orice loc și orice situație.

Pentru experiențe individuale, de auto-transformare și expandare a constiintei

O tehnică pentru activarea, restaurarea și echilibrarea naturală a energiei întregului din interior.Poate fi combinată ușor și în siguranță cu alte tehnicipentru susținerea și menținerea stărilor pozitive de bine, transformare și iluminare.

O tehnică de  pentru creștere și transformare personală

Tehnica Radiantă®, Programul Oficial de Reiki®,   ( TRT®, Real Reiki®, Autentic Reiki®),  trebuie studiată cu un instructor autorizat.

În anul 2007 a fost promulgată în România legea Terapiilor Complementare, care are în anexă cu Domeniile de Practici Oficiale Tehnica Radianta®, pe lângă REIKI și alte Tehnici Bioenergetice.

 

 

Încarcă mai mult de Lucian - Călin FLOREA
 • despre relatiile de lunga durata

  Despre relațiile de lungă durată

  Când intri într-o relație trebuie să fii deja fericit. Relația nu o să te facă mai fericit…
 • cine esti

  Cine ești?

  Pentru ceilalți ești suma dintre aspectul tău fizic, deciziile pe care le iei, și ideile t…
 • Copiii - Inima lui D-zeu

  Copiii – inima lui Dumnezeu

  Cu câteva zile în urmă, după ce am ieșit de la serviciu, m-am dus la un magazin și aștepta…
Încarcă mai mult în Stil de viață
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Din culisele Concertului Christmas Magic-Concert de Colinde Americane, pentru dumneavoastră

Scriam în materialul precedent că am avut acces în culisele evenimentului. Și a fost o sur…