Acasă Cultură Spectacolul de balet, jazz și dans contemporan-Balet Transilvania

Spectacolul de balet, jazz și dans contemporan-Balet Transilvania

3 min citire
Comentariile sunt închise pentru Spectacolul de balet, jazz și dans contemporan-Balet Transilvania
3
1,859

În seria manifestărilor prilejuite de aniversarea Centenarului Unirii, se înscrie și spectacolul de balet, jazz și dans contemporan Balet Transilvania.

În organizarea Fundației Culturale Simona Noja, spectacolul reunește dansatori şi profesori din România, Columbia, Japonia, Slovacia, Italia, Slovenia, Republica Moldova, China şi Austria. Așadar o participare internațională de prestigiu.

Se pregătesc, chiar în aceste zile, treizeci de tineri dansatori, cu vârste cuprinse între zece și optsprezece ani, cursurile vor dura până în 12 iulie 2018, pregătindu-se cu maeștri  precum Simona Noja Nebyla, Boris Nebyla, Keisuke Nejime, Gianpiero Tiranzoni și Alejandra Franco, într-un program de Masterclass, care constă în ore de balet clasic, tehnică de pointe, tehnică de sărituri şi piruete, jazz, stretching şi stabilitate, repertoriu din dansul clasic şi contemporan, workshop-uri de teoria dansului clasic și lecţii transdisciplinare. Cursurile au loc la Vivamonte- Someșul Rece.

Despre sufletul acestui spectacol, Doamna Simona Noja, publicul clujean, pe nedrept, cunoaște prea puține amănunte. Spun pe nedrept pentru că artista este născută lângă Cluj, în Huedin, și cu toate astea, una dintre cele mai mari balerine din lume, este mai degrabă cunoscută la Viena, în Capitala muzicii clasice. S-a remarcat prin roluri în „Lacul Lebedelor”, „Romeo si Julieta” sau „Visul unei nopti de vară”.

Timp de douăzeci de ani, la Opera de Stat din Viena, a fost primă balerină, fiind și Directoarea  Școlii de Balet a prestigioasei instituții vieneze.

Așadar suntem cu toții invitați,Vineri 13 Iulie, la Casa de Cultură a Studenților, la ora 18 , la acest regal de dans clasic și contemporan, de jazz. Intrarea este gratuită, un cadou oferit clujenilor de Primăria Municipiului Cluj – Napoca.

 

Sunteți așteptați, să onorați, prin prezența voastră, munca acestor artiști, și – cine știe? Poate veți fi martorii lansării unor noi talente despre care vom mai auzi vorbindu-se, sperăm în România, înainte ca presa internațională să ne spună că ele s-au născut defapt la noi în țară.

Încarcă mai mult de Lucian - Călin FLOREA
Încarcă mai mult în Cultură
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Program româno-american de reformă administrativă, la UBB

Departamentul de Administraţie și Management Public, din cadrul UBB, desfăşoară în perioad…