Acasă Cultură Portret de artist-Sorin Dumitrescu-Mihăiești

Portret de artist-Sorin Dumitrescu-Mihăiești

8 min citire
Comentariile sunt închise pentru Portret de artist-Sorin Dumitrescu-Mihăiești
1
252

Trăim într-o eră a vitezei. Alergăm și suntem mereu neliniștiți. Presiunea, stresul, agitația sunt deja acceptate ca fiind normalul. Expresia „nu am timp” este un reflex în vorbirea curentă. Uităm de noi și lucrurile ce ne pot oferi liniște. Uităm de frumos și gând bun. Iar unul dintre lucrurile ce ne pot întoarce din nou spre frumos și gând bun este arta!

Astfel că am pășit iar pragul galeriei Art House Gallery și am întâlnit arta pictorului Sorin Dumitrescu-Mihăiești. Un maestru al culorilor, un creator de emoție și revelație. Prin urmare, la această galerie de artă și cu ajutorul acestui artist transcenzi într-un alt univers: universul care te proiectează în infinit, îți oferă liniște și timp. Timp pentru tine și pentru gândurile tale. Timp ca să înțelegi și să oferi frumusețe lucrurilor ce te înconjoară. Timp ca să trăiești emoție, să te bucuri și să calătorești pe drumul imaginației până la sensul pe care îl atribui obiectului de artă.

Culoare, lumină și mișcare

Sorin Dumitrescu-Mihăiești este, după cum spuneam, un maestru. Maestru al culorii, luminii și mișcării  În picturile lui creează o anumită atmosferă de incertitudine, relaxare și joacă. Fiecare lucrare narează un eveniment: o fetiță se joacă cu cercul într-un spectacol halucinant de culori; două nuduri se abandonează în ambianța tumultuoasă a unui atelier.

Folosind forme, linii, personaje și culoare, pictorul aduce  în prim plan o lume re-creeată prin efectele luminii și ale perspectivei, o lume vibrantă și plină de viață. Este lumea de fiecare zi a oamenilor de rând, pe care el o înfrumusețează prin povestea care vine direct din sufletul lui și prin metoda de prezentare, arta picturii stapânită la maxium. În primul rând, ansamblul compozițional și apoi fiecare detaliu, exploatat la maximum.

Confesiunile unui artist

Artistul în genere este liber. Dă sens artei sale într-o manieră unică și exprimă emoție prin culori și tehnici în cazul de față. Iar poveștile, confesiunile unui artist sunt și ele un fel de artă. Cu ajutorul lor înțelegi, apreciezi și rezonezi mai bine față de arta creată. Poveștile, confesiunile artistului sunt în fapt geneza universului pe care fiecare artist și-l creează.

“Artistul comunică prin formă şi culoare. De fapt lucrările sale sunt secvenţe de trăiri, stări şi revelaţii. Acestea trebuie să incite privitorul să-şi pună întrebări, de a vibra la un roşu, de a se emoţiona la un galben, de a se exalta la un violet. Credinţa mea este că acesta este rolul artei. E firesc ca publicul să descopere mesaje şi sensuri noi. Chiar şi eu văd în lucrările mele înţelesuri pe care nu le-am experimentat. Pictura mea nu are subiecte epice. Pentru că eu cred că manifestările ontologice ale lucrurilor nu sunt decât iluzii. Doar aşezările în rostul lor profund şi alcătuirile interioare ale obiectelor şi oamenilor sunt generatoare de viaţă. Dacă din aceste alcătuiri apare în mod figurativ câte un bufon care cântă la trompetă, câte o lingură în echilibru fragil, cu atât mai bine! Dar asta deja nu mai ţine de ceea ce vrea sau nu pictorul! Cu portretele pe care le pictez în ultimul timp s-a întâmplat la fel. Ele vin singure din ele însele. Eu pictez revelaţii. Şi nicio revelaţie nu seamănă la faţă una cu alta. Aşa încât, am scăpat definitiv de obsesia căderii în manierism. În rest, nu rămâne decât bucuria că m-am eliberat de mesajul genetic.”, mărturiseşte Sorin Dumitrescu-Mihăeşti .

Locașul de artă

Vă puteți bucura în continuare de expoziția pictorului Sorin Dumitrescu-Mihăiești până pe 15 februarie. Picturile sale s-au răspândit în toate colțurile lumii. Oameni din Europa și America au prețuit arta pictorului, acesta fiind chiar premiat în Statele Unite ale Americii.

De altfel, cu același gând bun și prețuire pentru locașul de artă, vă amintim că puteți fi la curent cu expozițiile și evenimentele lor, verificând site-ul Art House Gallery sau pagina lor de facebook.

Încarcă mai mult de Pavel Lazăr
Încarcă mai mult în Cultură
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

A avut loc vernisajul Școlii Populare de Arte “Tudor Jarda” din Cluj-Napoca

Micuța și cocheta Galerie “Arte” de pe strada Vasile Alecsandri nr.1, a Școlii Populare de…