Acasă Life & style Răsfăţ culinar Sezonul dovlecilor: o rețetă delicioasă de brioșe cu dovleac

Sezonul dovlecilor: o rețetă delicioasă de brioșe cu dovleac

4 min citire
0
0
52

Anotimpul toamnei vine mereu încărcat de recolte bogate și de bunătățuri. Noi, cei de la Exponentul, vă sugerăm astăzi o rețetă de brioșe cu dovleac perfectă pentru un weekend cu prietenii sau familia.

Pentru că ne place să împărtășim bucuria lucrurilor mici, ne-am gândit să vă dezvăluim o combinație inedită care merge perfect cu anotimpul autumnal. Prin urmare, vă invităm să puneți niște muzică, să scoateți făina și să pregătim împreună niște brioșe cu dovleac. Promitem că vor merge excelent cu o cană de ciocolată caldă și cu o carte. Bonusul constă în faptul că e ușor de făcut și toți cei dragi se pot implica.

Timp de preparare: 20 minute

Timp de coacere: 20 minute

Porții: 12 brioșe

Ingrediente pentru brioșe:

  • 230g de făină
  • 100g zahăr
  • 120g dovleac plăcintar (crud sau la conservă)
  • 2 ouă
  • 2 linguri de ulei de cocos
  • 1 linguriță de scorțișoară
  •  1/3 linguriță de nucșoară
  • 1/3 linguriță de cuișoare pulbere
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 1 cană plină de iubire

Instrucțiuni:

  1. Într-un bol se combină ingredientele uscate (făina, zahărul, condimentele și praful de copt) și se amestecă.
  2. Se mixează în blender dovleacul cu esența de vanilie și uleiul de cocos topit până devine piure
  3. Piureul se combină cu ouăle și se amestecă până se omogenizează.
  4. Se adaugă treptat compoziția de piure peste bolul de ingrediente uscate și se amestecă ușor până se încorporează.
  5. Cuptorul se preîncălzește la 150 de grade
  6. Se pregătesc formele de brioșă și se distribuie câte o lingură din compoziție în fiecare.
  7. Se dau la cuptor pentru 20 de minute

Opțional, se poate adăuga Frosting.

Ingrediente pentru cremă (frosting):

  • 50g unt înmuiat
  • 250g zahăr pudră
  • 30g pastă tartinabilă de Speculoos
  • 50 ml lapte
  • 1 linguriță de esență de vanilie

Instrucțiuni:

  1. Se scoate cu 10 minute înainte untul de la frigider
  2. Se amestecă toate ingredientele într-un bol până la omogenizare
  3. Se dă la frigider
  4. După ce brioșele se răcesc, se pune crema peste ele în orice formă preferăm.

Vă dorim poftă bună și un weekend liniștit!

Încarcă mai mult de Balint Ioana
Încarcă mai mult în Răsfăţ culinar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Verificați de asemenea

O rețetă pentru generații: varză a la Cluj

Nu este un secret faptul că noi, românii suntem gurmanzi înăscuți. Iar la Cluj, acest lucr…