Răsfăţ culinar Sezonul dovlecilor: o rețetă delicioasă de brioșe cu dovleac de Balint Ioana Postat pe noiembrie 9, 20194 min citireComentariile sunt închise pentru Sezonul dovlecilor: o rețetă delicioasă de brioșe cu dovleac 0 723 Anotimpul toamnei vine mereu încărcat de recolte bogate și de bunătățuri. Noi, cei de la Exponentul, vă sugerăm astăzi o rețetă de brioșe cu dovleac perfectă pentru un weekend cu prietenii sau familia.Pentru că ne place să împărtășim bucuria lucrurilor mici, ne-am gândit să vă dezvăluim o combinație inedită care merge perfect cu anotimpul autumnal. Prin urmare, vă invităm să puneți niște muzică, să scoateți făina și să pregătim împreună niște brioșe cu dovleac. Promitem că vor merge excelent cu o cană de ciocolată caldă și cu o carte. Bonusul constă în faptul că e ușor de făcut și toți cei dragi se pot implica.Timp de preparare: 20 minuteTimp de coacere: 20 minutePorții: 12 brioșeIngrediente pentru brioșe:230g de făină100g zahăr120g dovleac plăcintar (crud sau la conservă)2 ouă2 linguri de ulei de cocos1 linguriță de scorțișoară 1/3 linguriță de nucșoară1/3 linguriță de cuișoare pulbere1 linguriță de praf de copt1/4 linguriță de sare1 linguriță de esență de vanilie1 cană plină de iubireInstrucțiuni:Într-un bol se combină ingredientele uscate (făina, zahărul, condimentele și praful de copt) și se amestecă.Se mixează în blender dovleacul cu esența de vanilie și uleiul de cocos topit până devine piurePiureul se combină cu ouăle și se amestecă până se omogenizează.Se adaugă treptat compoziția de piure peste bolul de ingrediente uscate și se amestecă ușor până se încorporează.Cuptorul se preîncălzește la 150 de gradeSe pregătesc formele de brioșă și se distribuie câte o lingură din compoziție în fiecare.Se dau la cuptor pentru 20 de minuteOpțional, se poate adăuga Frosting.Ingrediente pentru cremă (frosting):50g unt înmuiat250g zahăr pudră30g pastă tartinabilă de Speculoos50 ml lapte1 linguriță de esență de vanilieInstrucțiuni:Se scoate cu 10 minute înainte untul de la frigiderSe amestecă toate ingredientele într-un bol până la omogenizareSe dă la frigiderDupă ce brioșele se răcesc, se pune crema peste ele în orice formă preferăm.Vă dorim poftă bună și un weekend liniștit!