Acasă Cultură Seri magice la Colegiul de Muzică. Concerte aniversare

Seri magice la Colegiul de Muzică. Concerte aniversare

7 min citire
Comentariile sunt închise pentru Seri magice la Colegiul de Muzică. Concerte aniversare
2
612

Pe 30 și 31 ianuarie, Colegiul de Muzică Sigismund Toduță vă invită să vă bucurați de muzica unor generații. Instituție de prestigiu a Clujului, Colegiul de Muzică amintește cu fiecare prilej de valorile și tradițiile liceului, care dăinuesc de peste șapte decenii.

Colegiul de Muzică, adaugă o notă frumoasă, specială, pe portativul culturii clujene. Aduce clujului frumusețea cântului și contribuie la frumoasa dezvoltare a spațiului cultural clujean. Amintește de tradiția muzicii și a școlii dezvoltate în jurul cântului, născută acum 200 de ani aici, la Cluj-Napoca.

Concertul Aniversar al Fraților de la CMST

Prima seară este dedicată fraților. Astfel că, pe 30 ianuarie, începând cu ora 18.30 sunteți așteptați la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, în Studioul de concerte pentru a vă bucura de primul concert. Notele muzicale se vor împleti cu emoția și frumoasa sincronizare a instrumentelor și vocilor unor oameni care s-au născut să fie asemenea, care simt muzica într-un fel aparte. Oameni care nu sunt uniți doar de muzică și misterul ei, ci sunt mai mult de atât: sunt oameni uniți prin legătura de sânge, care de altfel este sacră.


De-a lungul celor șapte decenii de existență a colegiului, au existat numeroase familii ai căror doi sau mai mulți copii au fost elevi ai școlii, având ocazia să cânte împreună în diferite formațiii camerale, în cor sau în orchestră, ne mărturisește Hilda Iacob, director al Colegiului de Muzică. Înțelegem astfel atenția pe care Colegiul o acordă celor ce sunt frați. O legătură de sânge este completată de o legătură muzicală. Notele muzicale îi aduce pe frați pe același portativ, metaforic fiind spus. Înțelegerea, bucuria de a fi împreună este importantă pentru profesorii Colegiului. Așadar, acest concert este un prilej pentru frați de a fi împreună pe o scenă.

Concertul generațiilor

Dacă tradiţionalul Concert al Fraţilor este aşteptat an de an de multe familii care au mai mulţi prunci la Colegiul de Muzică Sigismund Toduţă, anul acesta avem parte o surpriză plăcută. Cu prilejul acestui an aniversar, în care Colegiul sărbătorește 70 de ani de la înființare și 200 de ani de învățământ muzical instituționalizat în Cluj, va avea loc și un Concert al Generaţiilor.

Deci, următoarea seară magică va avea loc în Sala festivă a Liceul Unitarian „János Zsigmond”, pe 31 ianuarie, începând cu ora 18.30. Vor evolua pe scenă, împreună, părinţi şi copii muzicieni, veri, profesori, foşti profesori şi discipoli. Frumos spus de către colectivul Colegiului, în cadrul acestul concert vom avea o prezentare a arborelui genealogic. Acesta ramifică pe parcursul anilor de studiu între toţi cei implicaţi în formarea artiștilor

Importanța acestor concerte

Despre importanța acestor concerte, despre bucuria, emoția, tradiția lor ne povestește însăși Hilda Iacob, director al Colegiului.

Este o filosofie ce ține de politica educațională a colegiului. Cea de a valorifica plăcerea cântatului împreună, încurajarea aparițiilor scenice „de drag”. Oferirea contextului de a se bucura de succes cât mai multor elevi, nu doar celor capabili de marea performanță. Formăm nu doar viitorii interpreți, ci și viitorul public avizat. Încurajăm și susținem efortul părinților de a sprijini dezvoltarea talentului muzical al copiilor, dăruindu-le un cadou muzical, așteptat an de an cu entuziasm.

Evenimentul are deja o vechime de 10 ani și, în acest an aniversar, are și varianta Concertului Generațiilor.Vor fi două seri – adevărate tururi de forță – în Concertul Fraților vor evolua 67 elevi, iar in Concertul Generațiilor 63 de elevi, foști elevi, profesori și foști profesori.

Vă invităm astfel să participați, să ascultați și să trăiți emoția alături de artiști și generații de artiști!

Încarcă mai mult de Pavel Lazăr
Încarcă mai mult în Cultură
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

A avut loc vernisajul Școlii Populare de Arte “Tudor Jarda” din Cluj-Napoca

Micuța și cocheta Galerie “Arte” de pe strada Vasile Alecsandri nr.1, a Școlii Populare de…