Acasă Business Secretele Vestimentației Masculine

Secretele Vestimentației Masculine

9 min citire
Comentariile sunt închise pentru Secretele Vestimentației Masculine
0
563

Acum 2 zile am participat la un seminar despre vestimentația masculină, în cadrul proiectului „Incubator Cluj„. Ovidiu Lădar, consilier in vestimentație, cu experiență de 4 ani, ne-a dat cele „10 porunci” ale vestimentatiei masculine:

1. Apelează la un expert în vestimentație.

Dacă îți permite bugetul, este mult mai recomandat să apelezi la un expert în vestimentație decât să studiezi tu și să riști a face o mulțime de greșeli.

2. Alege calitatea și nu cantitatea

3. Mai puțin înseamnă mai mult

Un mic secret este să îți alegi din fiecare articol de îmbrăcăminte câte 1-3 modele de culori care nu ies în evidență. Astfel vei putea combina articolele într-un număr foarte mare, și se va potrivi bine.

4. Du-te la croitor!

Sunt foarte slabe șansele ca o haină din magazin să ți se potrivească perfect. Din acest motiv, este bine să mergi la croitor să ți-o ajusteze.

5. Te avantajează felul în care te îmbraci?

Ciorapii trebuie să se asorteze nu cu pantofii, ci cu pantalonii. Oamenii scunzi nu ar trebui să poarte două piese vestimentare de culori foarte diferite, de exemplu pantaloni gri și sacou bleumarin. Îi va face să pară și mai scunzi. Oamenii scunzi ar trebui să-și închidă doar un nasture la sacou iar sacoul ar trebui să fie mai scurt decât unul normal. Dungile îi avantajează pentru că îi face să pară mai înalți. Persoanele supraponderale sunt avantajate de costumele cu dungi, și buzunare oblice la sacou. Carourile mici nu le avantajează pe persoanele supraponderale, pentru că le face să pară mai voluminoase. Cămășile cu mânecă scurtă nu ar trebui purtate de nimeni niciodată.

6. Negru seara

Regula zice așa: înainte de 18:00 putem alege un costum colorat, după 18:00 se va alege un costum negru. Avem tendința să ne îmbrăcăm la fel ca ceilalți, pentru a nu atrage atenția. Dar să îndrăznim uneori, în timpul zilei, să mai purtăm și un element mai colorat. Acest lucru, sigur, dacă simțim că ne reprezintă. Daca ești invitat într-un loc, în timpul zilei, și toată lumea poartă negru, atunci evident, și tu trebuie să porți negru pentru a nu ieși în evidență, și pentru ca oamenii să nu se concentreze pe felul în care ești îmbrăcat ci pe ceea ce spui. Codul de vestimentație nu este bătut în cuie, depinde de context, depinde de ceea ce vrei să trasmiți, depinde de starea ta.

7. Combină-le bine

Este greșită ideea că dacă te îmbraci cu negru nu dai greș niciodată. E bine să combini articole vestimentare de culori mai deschise cu cele de culori mai închise. În contextul business e bine să porți culori cât mai clasice, cât mai sobre pentru a nu atrage atenția, pentru ca celălalt să se concentreze pe ceea ce spui și nu pe cum arăți. Oamenii de afaceri au foarte multe alegeri de făcut în fiecare zi, și nu vor să-și „consume” una din alegeri gândindu-se cu ce se vor îmbrăca. Din cauza asta unii din ei preferă să se îmbrace cât mai simplu, cât mai monoton, și cam la fel în fiecare zi. Exemple: Mark Zuckerberg și Steve Jobs.

8. Mai bine prea elegant.

Dacă mergi într-un loc și ești prea elegant, îmbrăcat la costum și constați că restul sunt îmbrăcati casual, atunci poți renunța la sacou și cravată, pentru a te simți încadrat „bine” în decor. Înainte de a merge la întâlnirea cu cineva, interesează-te de persoana respectivă, cum se îmbracă și să te îmbraci și tu asemănător stilului ei. De ce? Pentru ca cealaltă persoană să se simtă confortabil cu tine, și să nu-și concentreze atenția pe felul în care ești îmbrăcat.

9. Tu porți haina, și nu invers.

Cele mai multe lucruri vin din interior spre exterior. Același costum îl poate face pe unul să arate foarte bine, și pe altul îl poate face să arate prost. Asta se poate datora faptului că felul în care te simți tu, nu vibrează cu felul în care ești îmbrăcat, iar oamenii vor sesiza discrepanța.

10. Detaliile fac diferența.

Fii atent și la detalii. Uneori contează foarte mult, mai ales în business.

Lucruri noi pe care le-am învățat la acest seminar

  • șosetele trebuie asortate cu pantalonii și nu cu pantofii
  • cumpără-ți articole vestimentare de culori mai clasice, mai închise, pentru a putea face mai multe combinații între ele. Astfel nu va trebui să ai dulapul ticsit de haine.
  • dacă îți cumperi un costum, atunci neapărat trebuie să îți iei unul din lână. Lâna are proprietatea de a menține constantă temperatura corpului.
  • dacă porți pantaloni lungi și ți se vede prea mult din gleznă, nu e masculin deloc.
Încarcă mai mult de Nelu-Cristian Țone
Încarcă mai mult în Business
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Weekend-ul de trei zile: o utopie benefică

Weekend-ul de trei zile devine o formă de lucru sau de învățământ tot mai explorată în ult…