Acasă Cultură Seara pasionaților de astronomie la Cluj-Napoca

Seara pasionaților de astronomie la Cluj-Napoca

2 min citire
Comentariile sunt închise pentru Seara pasionaților de astronomie la Cluj-Napoca
5
263

Duminică seară, în data de 12 mai, între orele 18:00 și 22:00, Societatea Română pentru Astronomie Culturală le oferă pasionaților de astronomie din Cluj-Napoca șansa de a-și da întâlnire pe platoul Cazinoului din Parcul Central al orașului pentru a admira luna și astrele de pe cer.

Asociația a fost înființată în anul 2017, iar acesta este al treilea eveniment de acest gen pe care ei îl organizează cu ocazia zilei astronomiei.

Ultimul eveniment organizat de către asociație a fost bifat de către 500 de participanți dornici să admire frumusețea pe care ne-o oferă astrele, frumusețe greu de observat de pe Pământ fără un echipament adecvat.

Acesta este un moment potrivit pentru toți cei pasionați de astronomie să observe constelații precum Carul Mare sau chiar cea mai strălucitoare stea din constelația Ursa Mică, Steaua Polară.

Cei care nu au echipament pentru a putea admira spectacolul pe care îl oferă astrele, nu au niciun motiv de îngrijorare, întrucât organizatorii pun la dispoziția celor interesați cinci telescoape, iar oamenii pot admira, pe rând, minunatul spectacol astronomic.

Organizatorii spun că evenimentul va avea loc doar dacă vom avea parte de condiții meteo favorabile, cu alte cuvinte, cerul trebuie să fie senin, pentru ca astrele să poată fi observate cât mai bine.

Intrarea este liberă, dar toți cei care doresc, pot susține organizația prin donații.

Încarcă mai mult de Pripon Flavia
Încarcă mai mult în Cultură
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Premii internaționale pentru studenții UBB

Studenții Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității…