Acasă Cultură O îmbinare artistică de evenimente la Școala de Arte Cluj

O îmbinare artistică de evenimente la Școala de Arte Cluj

5 min citire
Comentariile sunt închise pentru O îmbinare artistică de evenimente la Școala de Arte Cluj
2
182

Joi, 7 februarie, vor avea loc la Școala Populară de Arte Tudor Jarda două frumoase evenimente. Lăcaș al artei și frumosului, această instituție contribuie necontenit la viața culturală din citadela mult prea iubită: Cluj-Napoca .

Seara Artelor, la Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj, a ajuns la cea de-a VII-a ediţie! Acest proiect cultural-educaţional a fost lansat în anul 2013, sub semnul unirii şi reunirii, şi are loc joi, 7 februarie 2019, începând cu ora 17.00 în Sala „Şantier” a instituţiei de pe strada Fabricii de Zahăr nr. 51.

Concomitent, în toate galeriile de artă de la aceeaşi adresă se va declanşa şi Ziua porţilor deschise la Şcoala de Arte Cluj, permiţând accesul liber al tuturor clujenilor iubitori de artă, care vor putea admira lucrările expuse, audiind de asemenea luările de cuvânt şi prezentările operelor expuse, făcute de invitaţi.

Un maraton al culturii se va desfășura între zidurile Școlii

Precum cele anterioare, şi ediţia din acest an a „Serii Artelor” este dedicată şcolilor de arte din ţară şi mişcării culturale şi artistice pe care acestea o reprezintă. Practic, vorbim de un adevărat maraton cultural, la care pe lângă şcolile de arte sunt invitate şi centre culturale, asociaţii ale artiştilor plastici din toate regiunile ţării – 20 la număr.

Expoziţiile ce vor fi prezentate sunt de o diversitate remarcabilă, conţinând de la pictură, fotografie, iconografie, grafică, grafică satirică de presă – o expoziţie a renumitului Mihai Pânzaru-Pim – sculptură, ceramică până la fashion sau tradiţii. Manifestările vor găzdui de asemenea lansări ale unor reviste editate de câteva şcoli din ţară, printre care şi revista „Arte”, editată de organizatori, dar şi „Making Of” sau „Calendarul Cultural al Şcolilor de Arte din România”, cea din urmă menţionată fiind de referinţă şi singura de acest gen din ţară.

Două secțiuni noi la Seara Artelor și un final de excepție: încununarea artei vizuale cu note muzicale

Faţă de anii anteriori, Seara Artelor va avea două secţiuni noi, Gaudeamus Igitur, dedicată excelenţei şi rolului dascălilor în educaţia artistică şi Muzee, care prezintă câteva expoziţii organizate de trei muzee clujene şi una de Muzeul „Casa Mureşenilor” din Braşov.

Evenimentul-maraton se va încheia cu un spectacol muzical-artistic care va face legătura artelor vizuale cu muzica, celălalt mare domeniu pe care îl slujeşte Şcoala de Arte Cluj. Clasicul pian W. Hoffmann by Bechstein va desăvârși actul artistic, în seara zilei de 7 februarie fiind cel pe care se va cânta.

Vă invităm astfel să luați parte la cele două evenimente și să vă lăsați purtați de emoția actului artistic prezentat în cele 17 secțiuni promovate de evenimentul Seara Artelor!

Încarcă mai mult de Pavel Lazăr
Încarcă mai mult în Cultură
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

A avut loc vernisajul Școlii Populare de Arte “Tudor Jarda” din Cluj-Napoca

Micuța și cocheta Galerie “Arte” de pe strada Vasile Alecsandri nr.1, a Școlii Populare de…