Acasă Cultură Se deschide expoziţia de artă populară a Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda”

Se deschide expoziţia de artă populară a Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda”

2 min citire
0
2
32

Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, organizeză, începând din 15 iulie 2019, la Galeria „Arte”, de pe str. Vasile Alecsandri nr. 1, o expoziţie de artă populară.

Expoziţia, al cărei vernisaj va începe la ora 13.00 – cuprinde lucrările de diplomă şi final de an realizate în cadrul cursurilor de ţesut-cusut de la Răscruci, Rugăşeşti şi Cluj-Napoca, ale cursantelor Şcolii de Arte Cluj.

Tema abordată este confecţionarea unor obiecte tradiţionale, care se utilizează în împodobirea locuinţelor: şervete, feţe de masă, perne, ştergare – dar şi obiecte de vestimentaţie precum iia. Expoziţia mai cuprinde şi lucrări realizate în cadrul cursului intensiv din luna mai 2019, piese care mi s-au părut potrivite pentru a face parte din expoziţie”, ne-a declarat d-na Elvira Gavriş, organizatorul expoziţiei, expertul claselor de ţesut-cusut ale Şcolii de Arte Cluj.

Menţionăm că la evenimentul din 15 iulie 2019 vor fi înmânate şi diplomele de absolvire pentru 21 de cursante din Cluj-Napoca şi Rugăşeşti. În ceea ce priveşte programul de vizitare a expoziţiei, acesta este următorul: de luni până vineri, între orele 13.00 – 19.00, pe tot parcursul verii, excepție făcând luna august.

Încarcă mai mult de Pripon Flavia
Încarcă mai mult în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Verificați de asemenea

A avut loc vernisajul Școlii Populare de Arte “Tudor Jarda” din Cluj-Napoca

Micuța și cocheta Galerie “Arte” de pe strada Vasile Alecsandri nr.1, a Școlii Populare de…