Acasă Politică Administrație Șase unități de învățământ clujene pot primi sume importante din fondurile de rezervă

Șase unități de învățământ clujene pot primi sume importante din fondurile de rezervă

4 min citire
Comentariile sunt închise pentru Șase unități de învățământ clujene pot primi sume importante din fondurile de rezervă
0
206

Șase unități de învățământ din cinci comune clujene urmează să primească fonduri pentru reparații și alimentare cu apă din fondul de rezervă al Consiliului Județean Cluj.

          Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tişe, a inițiat un proiect de hotărâre vizând alocarea sumei de 590.000 lei. Această sumă este menită pentru acoperirea cheltuielilor de reparații și alimentare cu apă a nu mai puțin de șase unități de învățământ școlar și preșcolar de pe teritoriul a cinci comune clujene.

Patru școli gimnaziale propuse pentru a beneficia de fonduri

Se doreşte ca 120.000 de lei să fie folosiți pentru reparația acoperișurilor extrem de deteriorate ale școlilor gimnaziale Bolduț și Boian din comuna Ceanu Mare. Aceste unități de învățământ sunt frecventate de circa 120 de elevi. În momentul de față, în aceste clădiri se infiltrează apă din precipitații. Pereții și tavanele prezentă tencuieli desprinse și pline de igrasie.

100.000 de lei sunt propuși a fi alocați și Primăriei comunei Măguri-Răcătău. Aceștia ar fi destinați alimentării cu apă a școlii gimnaziale din satul Muntele Rece. În prezent, această școală este alimentată din surse neconvenționale, improprii consumului din punctul de vedere al calității apei.

Şi Primăria comunei Ciurila a solicitat la mijlocul lunii octombrie a acestui an sprijin financiar în vederea finalizării lucrărilor de construire a școlii din satul Filea de Jos. Astfel, a fost propusă suma de 150.000 lei pentru definitivarea acestui obiectiv deosebit de important pentru comunitate.

Finanțarea va fi direcționată și către două grădinițe

De asemenea, o sumă în cuantum de 70.000 lei este propusă a fi alocată din fondul de rezervă al Consiliului Județean pentru  grădinița din satul Așchileu Mare. Această suma ar folosi pentru branșarea la rețeaua publică de apă a sălii de grădiniță. Totodată, se unmărește asigurarea cu apă potabilă a cetățenilor din localitate ce nu beneficiază de această facilitate.

Nu în ultimul rând, o sumă de 150.000 lei va fi propusă plenului reunit al Consiliului Județean Cluj. Aceasta ar viza finalizarea, până la finele anului în curs, a lucrărilor de construire a grădiniței din localitatea Aghireșu. Unitatea de învățământ preșcolar școlarizează în acest moment un număr de aproximativ 40 de copii.

Încarcă mai mult de Balint Ioana
Încarcă mai mult în Administrație
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Invitație la aprinderea flăcării culturii

Ministerul Culturii vă invită miercuri, 15 ianuarie,  începând cu ora 18.00, să luați part…