Acasă Cultură România în anul cărții. Cât citesc românii

România în anul cărții. Cât citesc românii

4 min citire
Comentariile sunt închise pentru România în anul cărții. Cât citesc românii
0
150

Știi și tu, știu și eu, știm cu toții: este foarte important să citim și să ne îmbogățim astfel vocabularul și cultura generală, sau altfel spus, să ne lărgim orizonturile spre noi cunoștiințe. 

Este important să citim orice ne “pică” în mână și să nu uităm că, așa cum spuneam și mai devreme, cititul este un obicei care ar trebui să se întipărească în tabieturile dacă nu zilnice, atunci cel puțin săptămânale a fiecăruia dintre noi. Ne confruntăm în mod conștient cu trista realitate: cititul pierde teren pe zi ce trece.

Conform unui studiu realizat de cei de la Universitatea Yale, cititul nu doar că ne îmbogățește cultura generală, dar ne și prelungește viața. Oamenii care alocă lecturii cel puțin 30 de minute pe zi, trăiesc cu până la doi ani mai mult decât cei care nu își ocupă timpul cu această activitate.

Din păcate, studiile recente arată că doar patru din zece conaționali au răsfoit sau au citit o carte în ultimul an.

„Sistemul educațional ne inspiră un soi de frică din copilărie pentru citit și e toată povestea asta cu literatura prăfuită, când de fapt, e super diversă și se dezvoltă ca tehnnologia. În ziua de azi, poți să citești comic books-uri, extraordinar de multe stiluri, evenimente, există tot felul de tehnici prin care poți să atragi mai mult public ieșind din pătrățelul tău clasic.” a declarat Cristina Tăutu, reprezentant British Council pentru Știrile ProTV.

Într-adevăr, așa cum spunea anteriormente și reprezentanta British Council, în ziua de azi avem o paletă atât de largă de opțiuni de unde putem alege, problema este că prea puțini români își petrec timpul liber în compania unei cărți, din cauza vieții tot mai stresante și a timpului liber tot mai puțin, iar unii chiar din cauza lipsei de interes. Însă acest lucru ar trebui să se schimbe.

De menționat este că nici prețul nu îi încurajează pe mulți români, dat fiind faptul că multe cărți sunt scumpe, iar în medie, în România, oamenii cheltuie aproximativ 3 euro/carte. 

Încarcă mai mult de Pripon Flavia
Încarcă mai mult în Cultură
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Un număr record de spectatori veniți la Festivalul Internațional „Puck”

Cea de-a 18 ediție a Festivalului Internațional „Puck” a reunit, între 14 și 18 octombrie,…