Acasă Life & style 6 greșeli pe care le faci în legătură cu rochia de mireasă după nuntă

6 greșeli pe care le faci în legătură cu rochia de mireasă după nuntă

6 min citire
0
6
867

Când tot deranjul marii zile s-a încheiat și s-a lăsat liniștea, este ușor să uiți de rochia ta de mireasă. Nu e ca și cum vei mai purta încă o dată. Cu toate acestea, dacă dorești să o păstrezi pentru fiica ta sau vrei să o vinzi pentru altă mireasă, trebuie să iei taurul de coarne acum. Mai precis, nu vrei să cazi victimă celor mai comune greșeli legate de rochia de mireasă.

Greșeala nr.1: Amânarea cu privire la curățare

Curățarea și păstrarea rochiei tale de mireasă nu este întotdeauna o prioritate atunci când te întorci la viața reală. Dacă aștepți prea mult, petele încăpățânate, mai ales cele pe care poate nu le vezi cu ochiul liber, pot distruge șansa rochiei tale la o nouă viață. Petele de transpirație dăunează captușelii, iar petele de mâncare sau de machiaj pot deveni permanente dacă nu sunt curățate în timp. În mod ideal, trebuie să îți cureți rochia în termen de o lună de la nuntă.

Greșeala nr.2: Să crezi că o poți curăța tu singură

Miresele încearcă adesea să folosească apă minerală pentru a curăța petele, ceea ce poate fi bine, dar va lăsa urme pe mătase și nu va reuși să scoată pete de grăsime, cum ar fi rujul. Pe materiale sensibile, cum ar fi mătasea sau vâscoza, poate lăsa urme permanente. Mai rău, dacă freci materialul prea mult, se poate distruge finisarea rochiei, în special dacă rochia este din satin.

Greșeala nr.3: Să nu investești într-o curățătorie bună

Scutește-te de o povară și du-te la o curățătorie care se specializează în păstrarea rochiilor de mireasă. Unele curățătorii nu realizează că petele ce conțin zahăr, cum ar fi vinul alb sau berea de ghimbir, sunt incolore și nu se vor dizolva. În timp, aceste pete se prinde o culoare maro, pe măsură ce zahărul se caramelizează.

Greșeala nr.4: Să o păstrezi într-o pungă de plastic

Știai că rochiile de mireasă păstrate în husele originale sunt expuse unuia dintre cele mai dăunătoare medii ? Este vorba despre gazele toxice date de plastic! Acestea contribuie la îngălbenirea rochiei în timp. Rochia ar trebui păstrată într-o cutie fără acid care protejează împotriva luminii și aerului.

Greșeala nr.5: Atârnarea ei ca pe oricare altă rochie

Nu atârnaţi rochia de umeri; folosiţi întotdeauna panglicile ataşate de rochie deoarece preiau din greutate. Chiar şi aşa, atârnarea ei nu este tot timpul o idee bună, deoarece materialul, în special dantela, se poate întinde. De asemenea, lumina provenită de la deschiderea constantă a dulapului va dăuna materialului.

Greşeala nr.6: Depozitarea în pod sau pivniță

Podurile caselor rețin multă căldură, ceea ce poate dăuna rochiei. Temperaturile mari și mediul încălzit putrezesc fibrele. Pe de altă parte, pivnițele sunt umede și, dacă o țeavă se sparge, apa va ajunge la rochie cu siguranță.

Material realizat cu sprijinul Casei Mirandi din Piatra Neamt

(P) Femeia activa, constienta de valoarea sa, dar si femeia romantica – se bucura de o atentie deosebita din partea Casei Mirandi. Pentru ele sunt alese materiale de cea mai buna calitate: brocarturi, organza, voal, saten, tull elastic … sunt numai câteva din materialele pe care Casa Mirandi le ofera. Designerii încearca o apropiere de personalitatea fiecareia, a gustului si dorintelor acesteia, astfel încât tinuta finala sa reflecte fie continuitatea unui stil, fie un nou look- atunci când si-l doreste.

 

Încarcă mai mult de Exponentul
Încarcă mai mult în Life & style

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Verificați de asemenea

Cupa Transilvania Grappling aduce bucuria sărbătorilor în casele a peste 60 de familii. Evenimentul caritabil ajuns la a VII-a ediție

Autor: M.M. Brazilian Power Team organizează Cupa Transilvania Grappling, care anul acesta…