Acasă Cultură Rezultate excepționale pentru elevii Colegiului de muzică „Sigismund Toduță” la Olimpiadele Naționale

Rezultate excepționale pentru elevii Colegiului de muzică „Sigismund Toduță” la Olimpiadele Naționale

5 min citire
Comentariile sunt închise pentru Rezultate excepționale pentru elevii Colegiului de muzică „Sigismund Toduță” la Olimpiadele Naționale
7
768

Elevii Colegiului de muzică “Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca au obținut din nou rezultate extraordinare la olimpiadele naţionale de la Piteşti şi Bucureşti.

În prezent, Colegiul de Muzică, monument de istorie, tradiție și excelență, se mândrește cu generații de copii înzestrați cu un deosebit talent. Colegiul se mândreşte şi cu meritul de a se situa permanent pe podiumul virtual al celor mai bune trei instituții de învățământ de profil din România.

Recent, instituţia a accesat primul său proiect Erasmus+, prin care educaţia muzicală oferită elevilor dobândeşte noi dimensiuni europene, certificând totodată valoarea şcolii muzicale clujene, cu trecutul său de două secole.

Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală pentru clasele III-VIII, Bucureşti, 17-19 aprilie

Primele rezultate ale olimpicilor Colegiului de Muzică “Sigismund Toduţă” le-a adus lotul participant la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală pentru clasele III-VIII, Bucureşti, 17-19 aprilie:

PREMIUL I:

 • Maksay Gergö, clasa a VIII-a violoncel
 • Badea Denisa, clasa VIII-a flaut
 • Kiss Alexander, clasa VII-a oboi
 • Simon Bogdan, clasa VII-a trombon
 • Lăcătoş Paul, clasa a VII-a percuţie

PREMIUL II:

 • Filip Cuşmir, clasa VI-a vioară
 • Szenkovics David, clasa a VIII-a violoncel

PREMIUL III: Bodea Maya, clasa a III-a pian

MENTIUNE: Nagy Elisabeta, clasa a VIII-a pian, Mureşan Gabriel, clasa VI-a clarinet şi Condor Mattia, clasa a VII-a trompetă.

Aceste rezultate excelente se datorează echipei formate din elev – profesor îndrumător – profesor corepetitor – familie. De aceea, le mulţumim în egală măsură profesorilor: Diana Blaga, Anda Bodea, Dacian Cesa-Goje, Filip Antonella, Kostyák Elöd, Dumitru Mureşan, Maria Mărginean, Irina Naneş, Mara Pop, Alexandru Redeş, Daniel Serbac şi profesoarelor corepetitoare: Angela Albu, Cristina Munteanu şi Meda Nemeti, cele care împart emoţia scenei alături de elevi.

26 de premii şi menţiuni: 5 premii I, 7 premii II, 10 premii III şi 4 menţiuni, de la Olimpiada de Interpretare Vocală, Instrumentală şi Studii teoretice muzicale, Bucureşti, 22-25 aprilie.

 • 5 premii de locul I
 • 7 premii de locul II
 • 10 premii de locul al III-lea
 • 4 mențiuni.

Premiul I pentru Corul liceal “Anima Mundi” la Olimpiada Naţională Corală-Piteşti, 22-25 aprilie

Colegiul de Muzică “Sigismund Toduță” a reușit să câștige, pentru a doua oară şi premiul la categoria “licee vocaționale de artă”, premiul fiind câștigat de către cei din corul liceului.

Rezultatele cu care se mândrește instituția sunt dovada unei minunate colaborări între 44 de profesori îndrumători și profesori corepetitori, care au fost mereu alături de elevi, susținându-i la fiecare pas. Nici sprijinul venit din partea părinților nu a fost uitat.

Numărul de premii pe care le deține Colegiul de muzică “Sigismund Toduță” le conferă un important loc în clasamentul național.

Felicitări elevilor şi profesorilor, dar şi părinţilor, fără a căror susţinere aceşti copii minunaţi nu ar putea avea asemenea rezultate! 

Încarcă mai mult de Pripon Flavia
Încarcă mai mult în Cultură
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Premii internaționale pentru studenții UBB

Studenții Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității…