Acasă Politică Administrație Rezervația Naturală „Cheile Turzii” devine mai accesibilă: patru poduri complet reabilitate!

Rezervația Naturală „Cheile Turzii” devine mai accesibilă: patru poduri complet reabilitate!

3 min citire
Comentariile sunt închise pentru Rezervația Naturală „Cheile Turzii” devine mai accesibilă: patru poduri complet reabilitate!
0
217

Rezervația Naturală „Cheile Turzii” a beneficiat în ultimul timp de reamenajarea anumitor zone, lucrările de reparații la cel de-al IV-lea pod, peste râul Hășdate, în amontele defileului, în apropierea intrării dinspre localitatea Petreștii de Jos fiind finalizate sâmbătă seara.

Rezervația Naturală „Cheile Turzii” reprezintă una dintre cele mai bogate zone, având peste 1000 de specii de plante și bucurându-se de o faună bogată. Ea este inclusă pe listele U. N.E.S.C.O., fiind un monument al naturii. Degradarea treptată a traseelor amenajate face, însă, dificilă explorarea acestei zone deosebite. Intervențiile recente au contribuit la crearea unor drumuri mai sigure pentru iubitorii de natură.

Aceste îmbunătățiri au fost aduse în urma unor acțiuni comune ale Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Cluj, serviciu public de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj și ale Inspectoratului General de Aviație, cu participarea Unității Speciale de Aviație Cluj Napoca din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Premiera a constat în folosirea elicopterului din dotarea Inspectoratului General de Aviație din Ministerul Afacerilor Interne în transportarea și amplasarea pe poziție a infrastructurii metalice a podului de peste râul Hășdate. Dificila operațiune s-a finalizat cu succes și în siguranță pentru toți participanții.

În urma acțiunii de la finele săptămânii trecute, toate cele patru poduri de peste râul Hășdate au structură de susținere metalică. Totodată, la intrarea în Rezervația Naturală ,,Cheile Turzii” dinspre localitatea Petreștii de Jos, se află în curs de autorizare construirea unui nou pod peste râul Hășdate – cel de-al V-lea, punte ce va face legătura între cele două trasee turistice de creastă – cel drept și cel stâng – de deasupra defileului.

Încarcă mai mult de Balint Ioana
Încarcă mai mult în Administrație
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Invitație la aprinderea flăcării culturii

Ministerul Culturii vă invită miercuri, 15 ianuarie,  începând cu ora 18.00, să luați part…