Acasă Life & style Psihologul Gigi Ghinea va lansa noua sa carte “Hazardul și iubirea dansează împreună”, mâine la Dej

Psihologul Gigi Ghinea va lansa noua sa carte “Hazardul și iubirea dansează împreună”, mâine la Dej

8 min citire
Comentariile sunt închise pentru Psihologul Gigi Ghinea va lansa noua sa carte “Hazardul și iubirea dansează împreună”, mâine la Dej
3
1,001

Miercuri 20 iunie, de la ora 18:00, la Cercul Militar Dej, psihologul Gigi Ghinea va lansa noua sa carte “Hazardul și iubirea dansează împreună”

Lucrarea a fost scrisă pe parcursul a trei ani – „timp in care am conștientizat nevoia omului de a crea relații, de a stabili prin conștiința și bunăvoința punți de legătura durabile între lumile noastre, interioare și exterioare, între noi.”

 

 

 

După apariția primei carti, “Cum m-am vindecat de nefericire” în 2011, a decis să se dedice scrisului.

,,Prin cartile pe care le scriu pot darui semenilor mei un alt gen de ajutor, ceva mai consistent, care se indreapta catre mult mai multi oameni, decat o puteam face lucrand cu pacienti in mod individual la cabinet.”

Astfel s-a născut ideea altor trei carti, scrise la fel  ca prima, din experiențele de autocunoaștere pe care le-a trăit in tot acest demers de cunoaștere a psihicului uman, atât profesional, cât și în plan personal.

“Stilul meu de lucru cu sinele este terapia prin scris – scrisul ca terapie”

“Stilul meu de lucru cu sinele este terapia prin scris – scrisul ca terapie. De când ma știu scriu în jurnal, citesc foarte mult, nu doar literatura de specialitate. Mai mult literatura clasica și filozofie.

Cu alte cuvinte, cărțile mele se alcătuiesc de la sine, cu note de jurnal, pe care apoi le dezvolt în timp ce mă așez la masa de lucru. Totul se scrie din propria trăire emoțională. Astfel că ele, cărțile, au inspirat foarte multe persoane, devenind, fără sa-mi propun, cărţi motivaționale – inspiraționale”.

A urmat apoi cea de-a doua carte, “Iubirea care vindecă” (2012), mai apoi o a treia, “Respiră, iubește și taci”. (2014)

 

In 2015, drepturile de autor ale primei carti “Cum m-am vindecat de nefericire” au fost preluate de Editura All, prilej cu care cartea a fost rescrisa, împrospătată cu mesaje de trezire a conștiinței prin “coborârea minții in inima prin conștiința de sine”.

Altfel spus, omul trebuie să fie conștient de realitatea concretă, schimbătoare și de lumea sa interioară capabilă de empatie, compasiune, iubire. Autoarea subliniază datoria noastră de a oferi lumii ceva și nu de a aștepta să ni se ofere totul. Nu trebuie sa cerşim drepturi, aşa cum nu trebuie să ne cerşim demnitatea.

Autoarea Gigi Ghinea, speacker motivaţional, va susţine şi o prelegere cu tema ,,Libertate si Demnitate. Valori fundamentale ale spiritului uman”

„În acest prezent înfierbântat politic și social, cred că e nevoie mai mult decât oricând de noi, cei care le putem vorbi oamenilor despre puterea lor de a schimba ceva”.

Trebuie vorbit zilnic despre faptul că, fără educație, fără studiu, fără cultura, vom rămâne o “turmă”, o mulțime ușor de manipulat de catre politicenii “aleși”, printr-o ironie a sortii numită ,,votul popular” – un vot al maselor de manevră,  lipsite de educație, care, din nefericire, astăzi reprezintă majoritatea.

Nu ajunge insa libertatea de gândire, de exprimare și mișcare, ele sunt libertăți fundamentale ale omului, dar pentru a le dobândi ca instrumente de lucru, e nevoie de implicare personala, de procesul continuu si constant de autoeducație a adulților și de o vigilenta tot mai ascutita asupra celor care ne decid soarta, atât noua cât și urmașilor noștri.Vechiul sistem de educatie trebuie ars din temelii, si reformat. Este un deziderat important și ar trebui sa reprezinte scopul nostru comun.

Demnitatea de a nu ne mai lasă mințiți, pacăliți, manipulați este un deziderat uman, iar fără demnitate vom deveni doar niște obiecte de care se folosesc cei cărora le oferim puterea noastră de decizie prin vot, in folosul lor.

Omul, ca ființa superioară este dator sa învețe sa decidă singur, sa suporte consecințele deciziilor sale, sa nu le mai permită “aleșilor” sa le exploateze ignoranta, slăbiciunile, comoditatea, lenea…

O carte citită în fiecare zi este cel mai bun scut impotriva manipulărilor, iar cartea ce va fi lansată mâine se constituie ea insăşi, într-un excelent punct de plecare în trezirea conştiintei de sine.

Încarcă mai mult de Exponentul
Încarcă mai mult în Life & style
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Stropi de motivație veniți dinspre 2019

Anul care a trecut a fost, cu siguranța, un an dificil. Ne-am confruntat cu multe catastro…