Acasă Social Voluntar pentru Societate Enklava.ro – Primul magazin realizat exclusiv de persoane cu dizabilități

Enklava.ro – Primul magazin realizat exclusiv de persoane cu dizabilități

3 min citire
Comentariile sunt închise pentru Enklava.ro – Primul magazin realizat exclusiv de persoane cu dizabilități
1
328

Proiectul ” Enklava.ro – Primul magazin realizat exclusiv de persoane cu dizabilități ” beneficiază de finanţare nerambursabilă de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca

Asociaţia HANDICOPE, organizaţie de autoreprezentare a unui grup de clujeni cu dizabilităţi derulează, în perioada mai-iulie 2018, un proiect unic – ” Enklava.ro – Primul magazin realizat exclusiv de persoane cu dizabilități „.

Proiectul beneficiază de finanţare nerambursabilă de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca prin Direcția de Asistență Socială și Medicală.
Scopul proiectului ” Enklava.ro – Primul magazin realizat exclusiv de persoane cu dizabilități ” este sprijinirea procesului de incluziune socială a persoanelor cu dizabilităţi , creșterea șanselor de participare activă la viaţa comunităţii clujene .
Grupul ţintă al proiectului este format din persoane cu dizabilităţi motorii (unii în scaun rulant) şi persoane cu epilepsie .
În acest proiect, persoana cu dizabilități are inițiativă și îi va determina și pe alţii să se implice, să își depășească statutul de asistaţi sociali prin participarea directă în administrarea unui magazin on-line – www.enklava.ro, crearea de bijuterii handmade şi realizarea de materiale personalizate ( traiste , căni, tricouri , postere ).
” Atunci când trăieşti, zi de zi, experienţa excluderii şi a prejudecăţilor (o bordură peste care nu poţi să treci, treptele din faţa unui magazin îţi refuză accesul , “cercetarea” pe care trebuie să o faci atunci când vrei să pleci undeva ca şi cum ai pleca într-o expediţie, priviri care par să te întrebe ce cauţi pe stradă, frustrări de tot felul), trebuie să lupţi. Continuu. Cu bordurile, cu scările, cu pragurile, cu ceilalţi, cu tine însuţi.

Înfiinţată de persoane cu dizabilităţi în 2013 , Asociaţia Handicope transformă această luptă personală într-un efort comun de a depăşi barierele şi stigma pentru a trăi, împreună, într-o comunitate, care este, în mod real, a tuturor ! „

Cei care doresc să sprijine activităţile Asociaţiei Handicope pot dona direct în contul organizaţiei – RO22BTRLRONCRT0205340501 deschis la Banca Transilvania Cluj-Napoca

Încarcă mai mult de Exponentul
Încarcă mai mult în Voluntar pentru Societate
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Cupa Transilvania Grappling aduce bucuria sărbătorilor în casele a peste 60 de familii. Evenimentul caritabil ajuns la a VII-a ediție

Autor: M.M. Brazilian Power Team organizează Cupa Transilvania Grappling, care anul acesta…