Acasă Social Educație Prioritățile României și ale NATO, analizate la FSPAC de fostul comandant al Armatei americane

Prioritățile României și ale NATO, analizate la FSPAC de fostul comandant al Armatei americane

3 min citire
Comentariile sunt închise pentru Prioritățile României și ale NATO, analizate la FSPAC de fostul comandant al Armatei americane
0
185

Infrastructura de transport, soluțiile pentru păstrarea tinerilor în țară și securitatea populației sunt privite ca fiind priorități strategice ale României pentru următoarea perioadă de fostul comandant al Armatei americane în Europa, lt. gen. Ben Hodges, acum președinte pentru Studii Strategice al Centrului de Analiză a Politicilor Europene din Washington DC.

Prezent marți, 11 iunie 2019, la Cluj în cadrul dezbaterilor FSPAC Talks organizate de Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, fostul comandant al Armatei americane a subliniat rolul strategic al României în contextul eforturilor internaționale de menținere a securității în zona Mării Negre, afirmând că este în interesul NATO ca România să se mențină stabilă, în condițiile în care provocările cărora România va trebui să le facă față în următoarea decadă vor fi de natură socială, tehnologică, economică și militară.

Lt. gen. Ben Hodges a mai apreciat că principalele direcții pentru menținerea stabilității în zona Mării Negre sunt reprezentate de menținerea dialogului constant și deschis, precum și de aplicarea strictă a legislației europene în zonă.

Fost comandant general al Armatei americane în Europa, lt. gen. Ben Hodges a fost director de operațiuni al Comandamentului Regional de Sud Afganistan, membru al forțelor multinaționale din Irak, comandant al NATO Allied Land Command devenind, în 2014, comandant al armatei americane din Europa poziție pe care a deținut-o timp de trei ani, până la retragerea din armată.

Fostul comandant al Armatei americane a fost prezent la FSPAC în cadrul unei dezbateri la care au participat studenți și cadre didactice ale Universității Babeș-Bolyai, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri și ai autorităților publice clujene.

Încarcă mai mult de Exponentul
Încarcă mai mult în Educație
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

De Ziua Culturii Naţionale are loc inaugurarea secţiei de inițiere fanfară Turda a Şcolii de Arte Cluj!

Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca organizează cu prilejul Zilei Culturii N…