Acasă Cultură Portret de artist-Mara Diaconu

Portret de artist-Mara Diaconu

5 min citire
Comentariile sunt închise pentru Portret de artist-Mara Diaconu
0
911

Continuăm să vă povestim de Clujul nostru drag, de fortăreața artiștilor. Și pășim cu fiecare ocazie pragul galeriei Art House Gallery pentru a ne bucura de arta contemporană. Iar de data aceasta am admirat arta creatoarei Mara Diaconu.

Și vă întâmpinăm cu o veste bună! Și dumneavoastră puteți admira și aprecia munca realizată cu stăruință de artista Mara Diaconu. Până pe 15 februarie, la Art House Gallery, în incinta spațiului comerical Platinia, vor fi expuse lucrările Marei. Lucrări pline de culoare, abstracte și concrete în același timp. Emoție, mister, muzică și multă viziune, toate transpuse pe pânză.

Mara Diaconu. Poetă a figurilor umane

Mara Diaconu s-a născut la Iași, în anul 1950. Tot la Iași a absolvit facultatea în anul 1972. 10 ani mai târziu Mara a absolivt Academia de Arte Frumoase din București și în prezent este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România și a Asociației Femeilor Creatoare din România.

Ne place să o numim poetă. O poetă a figurilor umane, atrasă în special cântăreți de jazz și maeștri ai viorii ca Ara Malikian și David Garrett. Culorile ei vii, în special portocaliu și violet, dau o tentă de mister și dinamism compoziției. Reflecțiile verzui și rozacee ale luminii din jurul figurilor umane creează o stare de euforie ce se citește pe chipurile lor.

Pasiunea pentru muzică se reflectă în arta ei. Artista transmite bucuria muzicii din interiorul sufletului ei, prin transfigurarea chipurilor cântăreților din operele ei. Fericirea ritmului și bucuria de a cânta se citește pe fețele lor. Muzica este un limbaj universal, astfel că, aceste trăiri se transformă în note muzicale care ating coardele sufletești ale privitorilor. Mara Diaconu ne încălzește inimile cu fiecare pată de culoare care exprimă o stare de visare, privitorul fiind captivat de spectacolul care se desfășoară pe pânzele ei.   

O artistă recunoscută în toate colțurile lumii

Lucrările sale au făcut înconjurul lumii. Oameni din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii au putut admira frumusețea lucrărilor Marei Diaconu. Oameni din Austria, Belgia, Croația, Anglia, Olanda, Franța sau Germania au avut ocazia de a vedea, înțelege și aprecia arta creată de poeta figurilor umane. Și peste ocean, Mara s-a bucurat de aprecierile iubitorilor de artă din țări precum Canada, Mexico ori Statele Unite ale Americii.

Cu căldură vă recomandăm să vizitați acest loc frumos, atent creat pentru iubitorii de artă contemporană. Și totodată să transcedeți în universul artistei Mara Diaconu. Puteți fi la curent cu expozițiile și evenimentele lor verificând site-ul Art House Gallery sau pagina lor de facebook.

Puteți vedea aici un alt portret de artist, prezent și el la Art House Gallery. Un artist îndrăzneț, cu o viziune proprie asupra sculpturii-Radu Handru

Încarcă mai mult de Pavel Lazăr
Încarcă mai mult în Cultură
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Program româno-american de reformă administrativă, la UBB

Departamentul de Administraţie și Management Public, din cadrul UBB, desfăşoară în perioad…