Acasă Politică Administrație Peste 5.800.000 de lei destinați pentru reabilitarea școlilor speciale clujene

Peste 5.800.000 de lei destinați pentru reabilitarea școlilor speciale clujene

3 min citire
Comentariile sunt închise pentru Peste 5.800.000 de lei destinați pentru reabilitarea școlilor speciale clujene
0
280

Președintele Consiliului Județean Cluj a semnat contractele de finanțare din fonduri europene a două proiecte ce au ca scop modernizarea și reabilitarea școlilor și echiparea instituțiilor de învățământ special.

Este vorba despre reabilitarea școlilor următoare: Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz ,,Kozmutza Flóra” și Școala Gimnazială Specială Huedin.

Privind proiectul câștigat de Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz ,,Kozmutza Flóra”, se dorește reabilitarea și modernizarea clădirii. Este necesară o reabilitare structurală și o reamenajare arhitecturală a clădirii. Sunr prevăzute intervenții la fundații, la elementele verticale portante, la subansamblul de planșee, la subansamblul șarpantei, și totodată, intervenții la scării și la coșurile de fum.

Prin acest proiect se urmărește creșterea gradului de participare a copiilor cu cerințe educaționale speciale la nivelul învățământului obligatoriu. Valoarea totală a investiției este estimată la suma de 4.841.754,72 de lei. Contribuția proprie a Consiliului Județean Cluj este de 1.051.094,07 de lei.

Al doilea proiect este cel de ,,Reabilitare, modernizare și echipare a Școlii Gimnaziale Speciale Huedin”. Valoarea totală estimată a investiției este de 6.776.469,57. Contribuția proprie a Consiliului Județean Cluj este de 4.810.941,83 de lei.

În prezent, activitatea școlii se desfășoară în trei clădiri: birou, sală de sport, sală de clasă și magazii. S-a constatat necesitatea realizării unor lucrări de termoizolare a pereților exteriori, de refacere a fațadelor, cu aducerea ansamblului la imaginea originală, și amenajări de ordin funcțional la sistemul de compartimentare. Totodată, sunt prevăzute reparații, reabilitări și înlocuiri la finisaje, tâmplărie și instalații, refacerea instalațiilor electrice și extinderea acestora și instalarea unor centrale termice în fiecare corp de clădire. Se vor realiza rampe pentru persoane cu dizabilități și se vor amenaja noi grupuri sanitare. În subsolul corpului C2 urmează a fi amenajată o bibliotecă, cu spații de lectură, mobilată corespunzător.

Încarcă mai mult de Balint Ioana
Încarcă mai mult în Administrație
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Stropi de motivație veniți dinspre 2019

Anul care a trecut a fost, cu siguranța, un an dificil. Ne-am confruntat cu multe catastro…