Acasă Social Educație Peste 3.000 de absolvenți de liceu înscriși în prima zi de Admitere la UBB

Peste 3.000 de absolvenți de liceu înscriși în prima zi de Admitere la UBB

3 min citire
Comentariile sunt închise pentru Peste 3.000 de absolvenți de liceu înscriși în prima zi de Admitere la UBB
1
125

Peste 3.000 de absolvenţi de liceu şi-au depus dosarele de înscriere, marţi, 16 iulie 2019, în prima zi de Admitere la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, la facultățile care au început deja procedura de înscriere.

Numărul este semnificativ mai mare decat cel înregistrat în prima zi a sesiunii de admitere organizate în luna iulie 2018, când numărul dosarelor depuse a fost 2.089.

Cea mai căutată facultate a fost, în prima zi de înscriere, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, unde au fost depuse 500 de dosare pentru studiile de licenţă cu frecvenţă, urmată de Facultatea de Matematică şi Informatică – cu 427 de dosare pentru studiile de licenţă la zi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei – cu 292 de dosare depuse, Facultatea de Litere, care a avut, în prima zi de înscriere, 258 de candidaţi, respectiv Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, unde au fost depuse 256 de dosare de înscriere.

În ceea ce priveşte înscrierile pentru învăţământul la distanţă, prima poziţie este ocupată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – cu 96 de dosare depuse în prima zi de înscriere.

Şi numărul absolvenţilor de facultate care şi-au depus dosarele de înscriere la master a crescut faţă de cel înregistrat în prima zi a admiterii organizate în luna iulie 2018, fiind depuse 785 de dosare faţă de 547.

Cele mai căutate specializări de master au fost, în prima zi de înscriere, cele ale Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, unde au fost depuse 232 de dosare, urmate de cele ale facultăţilor de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – 101 de dosare, respectiv Geografie – 91 de dosare.

Universitatea Babeş-Bolyai oferă, pentru anul universitar 2019-2020, un număr de 4.975 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 9.400 de locuri în regim cu taxă și 2.700 de locuri pentru învățământ la distanță pentru studii universitare de nivel licenţă.

Încarcă mai mult de Pripon Flavia
Încarcă mai mult în Educație
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Studenți de la zece universități din România, în schimb de experiență la UBB

În perioada 19-25 august 2019, studenții UBB organizează tabăra studențească MINDSPARK. Af…