Acasă Sport Performanţe uimitoare la Jiu Jitsu. Clujeanca Maria Vlaicu-Campioană mondială

Performanţe uimitoare la Jiu Jitsu. Clujeanca Maria Vlaicu-Campioană mondială

8 min citire
Comentariile sunt închise pentru Performanţe uimitoare la Jiu Jitsu. Clujeanca Maria Vlaicu-Campioană mondială
5
738

Autor: M.M.

Ȋn timp ce mulţi copii de vȃrsta ei aleg să-şi petreacă timpul liber ȋn spaţiul virtual al reţelelor de socializare ori a jocurilor pe calculator, sau de cele mai multe ori irosindu-l, o elevă din oraşul nostru ne dă poate cea mai frumoasă lecţie despre cum poţi să te bucuri de copilărie şi ȋn egală măsură să investeşti timp ȋn pasiunile tale, despre disciplina fizică şi mentală, şi mai ales cum poţi să fii un campion acolo unde ne-am aştepta să-i ȋntȃlnim doar pe cei mari şi puternici.

Campionă naţională şi mondială, Vlaicu Maria Nicoleta este elevă ȋn clasa a VII-a a Şcolii Gimnaziale „Horea“, din Cluj-Napoca, dar la cei 12 ani şi jumătate poate fi mȃndră cu foarte multe premii obţinute la competiţiile sportive de Jiu Jitsu. Deşi ar părea că acest sport nu este destinat celor mici, Nicoleta s-a ȋnscris ȋncă din iunie 2015 la clubul de Jiu Jitsu de la Asociaţia IRIS Power GYM (str. Oaşului nr. 86-90) cu convingerea că sportul nu doar că este benefic pentru o viaţă sănătoasă, ci şi pentru că ȋţi dă ocazia unei ȋntreceri cu tine ȋnsuţi.

Seriile de antrenamente ȋmpreună cu antrenori competitivi: Mircea Cubleşan, Anca Cubleşan, Jimborean Ovidiu şi Blajan Bogdan au făcut-o să reuşească o primă victorie obţinȃnd Cupa pentru performanţele din 2016.

Un pas mic, dar un ȋnceput mare! Alături de aceşti antrenori devotaţi, Nicoleta a descoperit ȋncrederea ȋn forţele proprii şi că succesul, oricȃt de sus ar părea, nu este de neatins. Şi poate că nu atȃt forţa fizică e cea care te propulsează, cȃt entuziasmul, visul şi curajul. Jiu Jitsu este ȋn cele din urmă o lecţie şi despre ȋncrederea ȋn tine şi idealul tău, ȋn respectul reciproc şi munca ȋn echipă. Ȋn cadrul clubului se simte ca ȋntr-o mare familie, ȋntr-o atmosferă relaxantă şi motivantă, unde exerciţiile se ȋmpletesc cu distracţia şi buna dispoziţie.

Cu fiecare an, doveşte şi mai multă determinare şi muncă, iar ȋn 2017 obţine o altă serie de premii: diploma şi medalie de excelenţă pentru performanţele realizate (1 februarie), locul 1 la categoria de -30 kg ȋn cadrul celei de-a doua competiţii naţionale de la Bucureşti, locul 3 la competiţia naţională de la Tecuci (20 mai), pentru ca finele anului 2017 să se ȋncheie ȋn acelaşi ton primind diploma şi Cupa pentru performanţele anului 2017.

Munca intensă ȋn sala de antrenamente este dublată de performanţe uimitoare devenind ȋn 2018 dublă campionă mondială ȋn cadrul competiţiilor pentru juniori din Ungaria şi Ucraina.

Spiritul de disciplină format cu antrenori dedicaţi o conduc la o altă suită de victorii ȋn 2018: obţine centura galbenă după ce s-a urcat de 50 de ori pe frȃnghia de 4 metri (31 ianuarie), centura galben cu negru după 100 de frȃnghii (7 februarie), locul 1 la categoria de -40 kg ȋn cadrul competiţiei de la Chiajna (17 februarie), locul 1 ȋn cadrul competiţiei dintre elevii de la IRIS Power GYM (24 februarie), locul 1 la categoria 40kg, respectiv locul 3 la categoria de -45 kg la competiţia naţională de la Bucureşti (1 aprilie), din nou locul 1 categoria -45 kg la campionatul mondial de Kempo din Ungaria (29 aprilie), un succes ameţitor, devenind astfel campioană mondială.

Pentru că un succes este cu atȃt mai valoros cu cȃt reuşeşti să îl menţii, Nicoleta nu se dă bătută, ci acceptă noi provocări şi astfel obţine locul 3 pe echipe la competiţia de Judo din Cȃmpia Turzii (17 iulie) şi locul 2 la categoriile de -40 kg, respectiv -45 kg, ȋn lupta cu băieţi, ȋn cadrul competiţiei internaţionale din Ucraina. Concomitent, escaladează şi ierarhia centurilor ȋn departajarea aptitudinilor practicanţilor acestui joc sportiv dobȃndind-o pe cea portocalie sub supravegherea lui Arnaldo Alves, mentorul antrenorului Mircea Cubleşan, ȋn cadrul unei sesiuni de evaluare, 27 octombrie, ȋn care au fost prezentate tehnici şi demonstraţii Jiu Jitsu.

Cu aşa realizări, suntem convinşi de performanţe sportive de excepţie şi ȋn anii ce vor urma, dorindu-i mult succes ȋn continuare. Campioana Vlaicu Maria Nicoleta este un adevărat model de perseverenţă şi ambiţie în împlinirea visurilor şi un exemplu de valorificare a potenţialului demn de urmat de către orice tânăr.   

Încarcă mai mult de Exponentul
Încarcă mai mult în Sport
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Untold 2019 – tot ce trebuie să știi despre festival

Cea de-a cincea ediție a festivalului Untold va avea loc între 1-4 august 2019 la Cluj-Nap…