Acasă Uncategorized Pași concreți pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Gherla

Pași concreți pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Gherla

3 min citire
Comentariile sunt închise pentru Pași concreți pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Gherla
0
274

 Președintele Consiliului Județean Cluj a semnat autorizația de construire pentru executarea lucrărilor ce urmăresc extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare.

Acestea se vor realiza în municipiul Gherla și în sistemul Gherla rural. Lucrările pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare se vor desfășura în cadrul Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj. Perioada lucrărilor este 2014 – 2020.

            La nivelul municipiului Gherla, lucrările de alimentare cu apă vor viza racordul la rețeaua existentă, o nouă stație de clorinare, extinderea conductei de aducțiune cu lungimea de 2,8 km, o nouă stație de pompare, reabilitarea a 7,9 km de rețea de distribuție, extinderea rețelei de distribuție cu lungimea de 3,6 km și un rezervor de înmagazinare cu volumul de 100 mc. Vor fi reabilitați 8,5 km de rețea de canalizare și se va asigura extinderea acestei rețele cu lungimea de 3 km.

            În ceea ce privește alimentarea cu apă a celor patru comune clujene, Buza, Cătina, Sânmartin și Țaga, sunt prevăzute lucrări de extindere a rețelelor de distribuție și a conductelor de aducție. Distribuția va fi în lungime de aproximativ 42 de km, iar conductele de aducțiune se întind peste 18 km. De asemenea, comunele vor beneficia, cumulat, de patru noi stații de pompare, trei stații de clorinare și trei rezervoare de înmagazinare. Nu în ultimul rând, se vor realiza racordurile necesare, precum și lucrările de traversare a cursurilor de apă.

            Lucrările pentru vor fi executate în baza contractului de lucrări numărul cinci din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020”. Proiectul are finanțare europeană în valoare de 355,6 milioane de euro. Finanțarea a fost câștigată de către Compania de Apă „Someș” S.A. la finele anului 2018.

Încarcă mai mult de Balint Ioana
Încarcă mai mult în Uncategorized
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Stropi de motivație veniți dinspre 2019

Anul care a trecut a fost, cu siguranța, un an dificil. Ne-am confruntat cu multe catastro…