Acasă Politică Administrație Noul Ambasador al Regatului Țărilor de Jos în România, în vizită la Consiliul Județean Cluj

Noul Ambasador al Regatului Țărilor de Jos în România, în vizită la Consiliul Județean Cluj

5 min citire
Comentariile sunt închise pentru Noul Ambasador al Regatului Țărilor de Jos în România, în vizită la Consiliul Județean Cluj
0
211

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Marius Mînzat, a primit luni, 25 noiembrie 2019, vizita unei delegații olandeze. Aceasta a fost condusă de Excelenţa Sa, domnul Roelof van Ees, noul Ambasador al Regatului Țărilor de Jos în România.

Scopul întâlnirii găzduite la sediul forului administrativ județean pentru noul Ambasador al Regatului Țărilor de Jos în România  a fost acela de a extinde relaţiile de cooperare bilaterală. Au fost vizate multiple domenii dorindu-se și intensificarea schimburile comerciale și cooperarea economică româno-olandeză.

Marius Mînzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj: „Am profitat de întrevederea cu noul Ambasador al Regatului Țărilor de Jos pentru a sublinia interesul forului administrativ județean față de aprofundarea cooperării dintre cele două țări, dar și pentru a identifica cele mai oportune domenii în care se pot realiza schimburi de informaţii şi expertiză dar, mai ales, schimburi economice. Cu certitudine, suntem mai mult decât interesați atât să atragem investiții olandeze cât și să învățăm cât mai mult din experiența pozitivă a acestui stat”.

În cadrul vizitei, oaspeților le-a fost prezentat potenţialul economic, investiţional şi turistic al judeţului Cluj.

Oaspeții au aflat informații legate de modul de organizare și funcționare a forului administrativ județean. Totodată, s-au comunicat cele mai importante proiecte aflate în derulare la nivelul instituției. În acest context, o atenție deosebită a fost acordată proiectelor de modernizare și reabilitare a reţelei de drumuri județene. Prezentarea Parcurilor Industriale Tetarom a fost, de asemenea, un punct de interes. S-au discutat facilitățile multiple pe care acestea le oferă investitorilor dornici să se dezvolte în judeţul Cluj. De asemenea, s-a discutat și despre proiectul ,,park & ride”, o inițiativă ce urmărește decongestionarea traficului și stimularea mobilității din perimetrul zonei metropolitane clujene, prin utilizarea mijloacelor de transport în comun, în locul autovehiculelor personale. Referitor la acest proiect, Excelența Sa, domnul Roelof van Ees, și-a manifestat disponibilitatea de a facilita realizarea unor schimburi de cunoștințe și experiență care să contribuie la implementarea inițiativei în județul Cluj, cu atât mai mult cu cât partea olandeză deține expertiza necesară în acest domeniu, proiectele de tip „park & ride” din Regatul Țărilor de Jos fiind perfect funcționale.

Totodată, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj a mai prezentat o serie de atuuri ale Clujului. Scopul a fost de a atrage agenți economici olandezi, de a intensifica cooperarea economică şi de a dezvolta schimburile comerciale. De această dată accentul a fost pus pe componenta educaţională. Judeţul Cluj este cel de al doilea centru universitar al ţării. Acesta dispune de o resursă umană bine pregătită, vorbitoare de limbi străine şi capabilă să facă faţă oricăror exigenţe. Aspectele acestea creează premisele optime atât în ceea ce priveşte atragerea de investitori olandezi cât şi turişti din această ţară.

Încarcă mai mult de Balint Ioana
Încarcă mai mult în Administrație
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Invitație la aprinderea flăcării culturii

Ministerul Culturii vă invită miercuri, 15 ianuarie,  începând cu ora 18.00, să luați part…