Acasă Cultură Noaptea Muzeelor la Muzeul Memorial “Octavian Goga” din Ciucea

Noaptea Muzeelor la Muzeul Memorial “Octavian Goga” din Ciucea

4 min citire
Comentariile sunt închise pentru Noaptea Muzeelor la Muzeul Memorial “Octavian Goga” din Ciucea
0
208

Noaptea muzeelor 2019. Sâmbătă, 18 mai vom intra în al 15-lea an de Noaptea Muzeelor, iar clujenii sunt tot mai receptivi, de la o ediție la alta. Tocmai pentru că acesta este un prilej excelent pentru a îmbunătăți cultura generală, există o sumedenie de instituții care au înțeles că dacă se aliniază și spun da nopții muzeelor, oamenii vor avea mai mult curaj să vină și să treacă pragul muzeelor, iar ei vor câștiga mai mulți oameni dornici de o doză de cultură.

Ideea de noapte a muzeelor vine din Franța, iar inițiativa aparține Ministerului Culturii și Comunicării și de desfășoară sub patronajul Consiliului Europei, al UNESCO și al Consiliului Internațional al Muzeelor (ICOM).

Acest semnal vine în contextul marcării identității noastre comune dar și europene.

 Pentru Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca și Muzeul Memorial “Octavian Goga” din Ciucea, s-a conturat de-a lungul timpului o frumoasă tradiție în acest sens.

În acest an, Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” va participa cu o serie de momente artistice și literare vor fi susținute de către experți și cursanți din cadrul instituției.

Muzeul Memoria „Octavian Goga” din Ciucea a pregătit și pentru acest an o temă interesantă. Aceasta se intitulează „Lecție deschisă”, și va conține comunicările: “Prietenia dintre Octavian Goga şi Ady Endre” și “Ady Endre – 100 de ani de la moarte”.

Acțiunea va debuta începând cu ora 18:00, iar intrarea este liberă.

În ceea ce îl privește, Clujul oferă o paletă largă de alegeri pentru că diverse muzee, centre culturale și universități. Aceștia vor deschide pentru doritori nu mai puțin de șaptesprezece porți ale unor importante instituții pentru ediția din acest an a nopții muzeelor.

La nivelul întregului continent, milioane de europeni vor ieși și în acest an în stradă pentru a se bucura de experiența de a dobândi noi cunoștințe de cultură generală.

Anul trecut au fost peste 35.000 de oameni din Cluj au spus da invitației muzeelor de a le trece pragul în noaptea dedicată lor.

De la un an la altul, așteptările celor care se aliniază la această inițiativă culturală cresc, pentru că au realizat că oamenii s-au arătat, ca de fiecare dată foarte dornici și receptivi în ceea ce privește acumularea de noi informații pentru cultura generală, și tot mai multe muzee înțeleg importanța acestui eveniment și se alătură cu bucurie cauzei.    

Încarcă mai mult de Pripon Flavia
Încarcă mai mult în Cultură
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Premii internaționale pentru studenții UBB

Studenții Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității…