Acasă Life & style Răsfăţ culinar Narghileaua, o experiență inedită la Da Camel CLUB

Narghileaua, o experiență inedită la Da Camel CLUB

6 min citire
Comentariile sunt închise pentru Narghileaua, o experiență inedită la Da Camel CLUB
0
1,704

Narghileaua are o poveste veche de mii de ani. În anii de-demult, narghileaua era confecționată din lut și se fuma tutun bătut, crescut de indieni. Despre narghilea se spune că era fumată la apus, de bărbații ce se întorcea de la muncile câmpului. Se adunau la chaupal, un fel de Poiana lui Iocan, cum am spune noi, pentru a fuma narghilea.

Bărbații se adunau în fiecare seară și povesteau despre pământul lor: despre cum îl muncesc, ce cresc pe el și cum vând își vând produsele agricole. Se adunau în jurul narghilelei și își impărtășeau experiențele, se învățau unul pe altul. Narghileaua originală avea un metru jumătate-doi metri lungime și furtunul era de aproape zece metri, ca să ajungă la fiecare.

Narghileaua, motiv de relaxare

Danish, proprietarul restaurantului, ne mărturisește că narghileaua semnifică, în fapt, relaxare psihică: „o narghilea nu o poți fuma niciodată pe fugă. Narghileaua, dacă se aprinde, înseamnă că omul vrea să stea, să povestească. Așa e și în ziua de azi. Nu poți să spui că ai cinci minute libere și fumezi narghilea. Nu poți în cinci minute. Narghileaua se fumează o oră, chiar două. Înseamnă că în acest timp te relaxezi”.

La Da Camel sunt folosite arome naturale care nu dăunează sănătății. Există o grijă imensă pentru clienți și plăcerile lor. Astfel că totul este realizat cu atenție pentru aceștia.

Noi am păstrat aroma originală. Au apărut o grămadă de arome contrafăcute care, într-adevăr dăunează sănătății. Însă noi am rămas tributari aromelor autentice. Importăm totul din Dubai și Egipt. Am rămas cu aromele adevărate și păstrăm gustul original. Și repet, nu dăunează, ci doar te relaxează”, ne asigură proprietarul restaurantului.

Cea mai bună narghilea din Cluj: la restaurant sau acasă

Da Camel este recunoscut pentru grija și respectul pe care Danish îl poartă clienților săi, servindu-le într-o atmosferă primitoare și intimă cea mai bună narghilea. Într-adevăr, o experiență inedită. Mai mult, aveți posibilitatea să comandați la domiciliu.

„În Cluj, narghileaua noastră este cea mai apreciată tocmai pentru că am păstrat rețeta tradițională. Într-adevăr, toată lumea își dorește să povestească doar de bine despre restaurantul său, dar eu vă mărturisesc sincer că am păstrat totul original, tradițional.

Suntem chiar primii care livrează narghilea la domiciliu. Oriunde este nevoie, la petreceri sau acasă. Pregătim totul aici, la restaurant și apoi montăm totul acolo și le lăsăm. Cărbunele este din praf de cocos pentru că au calorie mai mare și ard timp îndelungat. De asemenea, cărbunele din praf de cocos nu dăunează corpului. Este cumva bio. Arde încet, încet și te poți bucura de narghilea” ne povestește Danish-omul care face totul pentru clienții săi.

Despre răsfățul culinar în stil indian, de care vă puteți bucura la Da Camel Club, unde Chef Danish combină accente moderne cu istoria și moștenirea sa, puteți afla mai multe citind următorul articol. Despre meniul restaurantului și aromele pe care le puteți alege pentru narghilea, vă invităm să accesați site-ul restaurantului.

Încarcă mai mult de Pavel Lazăr
Încarcă mai mult în Răsfăţ culinar
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Sezonul dovlecilor: o rețetă delicioasă de brioșe cu dovleac

Anotimpul toamnei vine mereu încărcat de recolte bogate și de bunătățuri. Noi, cei de la E…