Acasă Social Voluntar pentru Societate Mirela Ungureanu, una dintre cele mai cunoscute artiste plastice din Cluj își deschide atelierul pentru o cauză nobilă

Mirela Ungureanu, una dintre cele mai cunoscute artiste plastice din Cluj își deschide atelierul pentru o cauză nobilă

6 min citire
Comentariile sunt închise pentru Mirela Ungureanu, una dintre cele mai cunoscute artiste plastice din Cluj își deschide atelierul pentru o cauză nobilă
0
1,301

Mirela Ungureanu este voluntară în cadrul Asociațiiei „Misionarii lui Padre Pio” din 2018, iar artista își dedică săptămânal timp pentru a lucra cu micuții în cadrul atelierelor săptămânale. Din dorința de a ajuta cât mai mulți copii, artista și-a deschis luna aceasta porțile atelierului ei personal pentru a realiza o strângere de fonduri pentru a susține atelierele de pictură derulate în cadrul asociației.

Un procent de 20% din valoarea tablourilor sale va fi direcționat pentru a susține această cauză, fiind o modalitate prin care fiecare din noi poate contribui cu ceva și se poate bucura de operele ei superbe. Atelierul său se găsește pe str. 21 Decembrie 1989, nr. 146 (în clădirea Imprimeriile Ardealul), la etajul I, camera 13. Pentru programări, o puteți contacta pe adresa de email la mireadark@yahoo.com.

În prezent, atelierele dedicate copiilor se desfășoară incepand cu ora 17.30, la Centrul Sollievo, din str. Anatole France, nr. 39, adresându-se copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 si 15 ani provenind din familii defavorizate. În cadrul acestor ateliere, artista a combinat pictura cu minime cunoștințe de cultură genrală. În decursul anului școlar precendent, Mirela a prezentat copiilor contrastul de cantitate, intrând puțin și în tainele a ceea ce ne înconjoară. A stârnint, astfel, interesul și curiozitatea micuților, rezultatul muncii de pe acel an fiind încunuat cu de o frumoasă expoziție cu lucrările lor la Centrul de Cultură Urbană Turnul Croitorilor în data de 22 iunie 2019.

Și în acest an suntem convinși de faptul că artista va aduce numeroase bucurii și va pune multe zâmbete pline de sperață pe buzele unor copii pentru care aceste momente sunt rare, dar unice și pline de încărcătură emoțională. Așa cum ne amintește și Dostoievski, „dragostea îi face pe oameni să se simtă egali”. Iar pentru acești copii, mai mult decât orice altceva, atenția și răbdarea Mirelei sunt incontestabile dovezi ale faptului că sunt iubiți și nu sunt uitați, sau mai prejos, ci sunt la fel de minunați și deosebiți ca orice alt copil.

Având experiența sa vastă și cunoștințele aprofundate dobândite de pe urma participării la numeroase ateliere și tabere, Mirela Ungureanu a început de doi ani această frumoasă colaborare cu Asociația „Misionarii lui Padre Pio” prin atelierele săptămânale de pictură, „Bucuria Culorii”. Asociația a plecat la drum cu o misiune clară și simplă: „membrii Asociației, indiferent de naționalitate, etnie sau confesiune religioasă, doresc să se asocieze în scop caritabil, de binefacere și întrajutorare a săracilor, copiilor, bătrânilor și familiilor cu probleme sociale, dorind să poată vedea Chipul Domnului Cristos în cei marginalizați și suferinzi, promovând, totodată, o viață creștină autentică”.

Cunoscută atât în afară, cât și în străinătate, artista are o istorie lungă a realizărilor profesionale, fiind prezentat deja treizeci și patru de expoziții, personale și de grup. Doctorand în cadrul Universității de Artă și Design Cluj – Napoca, Mirela Ungureanu nu evită nicio temă, operele ei abordând o paletă largă a existenței umane, fiind capabilă să exprime în detaliu complexitatea și multi-fațetarea ce definește condiția umană.

Cu numeroase expoziții în străinătate, artista a adus istoria românească pe meleagurile nordice, cu superba sa expoziție, „Calea Marii Uniri”, care a fost prezentată în Irlanda de Nord, în cadrul unuia dintre cele mai vechi muzee, Armagh County Museum.

Încarcă mai mult de Exponentul
Încarcă mai mult în Voluntar pentru Societate
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Lucruri pe care trebuie să le știm despre reciclarea plasticului

Reciclarea plasticului este una dintre cele mai ineficiente tipuri de reciclare. Prea puți…