Acasă Cultură Cursuri de măiestrie, Mastering Young Musicians, au loc la Cluj

Cursuri de măiestrie, Mastering Young Musicians, au loc la Cluj

2 min citire
Comentariile sunt închise pentru Cursuri de măiestrie, Mastering Young Musicians, au loc la Cluj
0
224

Ioan Bocșa va susține o serie de Cursuri de măiestrie, Mastering young musicians.

Cursurile Mastering young musicians se vor ține astăzi și miercuri în Sala Festică a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”. Ioan Bocșa este prof.univ.dr. la AMGD din Cluj-Napoca, în cadrul Modulului de Muzică Vocală Tradiţională Românească. Este, de asemenea, coordonator al Ansamblului de Muzică Tradiţională Românească ICOANE.

În anul 2002, a obţinut titlul de Doctor în Muzică cu teza: Colinda de pe Valea Mureşului Mijlociu (coordonator ştiinţific prof. univ. dr. Ileana Szenik). Munca în domeniul cercetării ştiinţifice s-a concretizat prin editarea mai multor lucrări. În paralel cu munca de cercetare ştiinţifică, profesorul Ioan Bocşa s-a dedicat şi activităţii artistice. Această cale a urmat-o alături de Ansamblul de Muzică Tradiţională Românească ICOANE. El a manifestat o preocupare permanentă pentru dezvoltarea calităţilor vocale şi interpretative ale tinerilor studenţi şi pentru înţelegerea stilului de interpretare caracteristic diferitelor zone și teritorii dialectale.

Ioan Bocșa este totodată un interpret vocal de excepţie a folclorului muzical românesc, susţinând sute de concerte în ţară şi străinătate (Europa, America, Asia şi Australia).

Pentru mai multe detalii, puteți urmări evenimentele și aici.

Încarcă mai mult de Balint Ioana
Încarcă mai mult în Cultură
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Program româno-american de reformă administrativă, la UBB

Departamentul de Administraţie și Management Public, din cadrul UBB, desfăşoară în perioad…