Acasă Life & style Jurnal de călătorie Makuma – The Connection Games

Makuma – The Connection Games

12 min citire
Comentariile sunt închise pentru Makuma – The Connection Games
0
593
makuma

Am participat duminică la un eveniment foarte interesant ce a avut ca scop crearea de conexiuni între persoane străine. Evenimentul s-a desfășurat la Urania Cafe în intervalul orar 15:00 – 19:00. Am fost în jur de 24 de tineri, români, maghiari, un tip din America de Sud care vorbea bine româna, și o domnișoară care vorbea doar în engleză.

Primul joc

La primul joc am primit fiecare câte un cartonaș cu 3 întrebări (scrise atât în română cât și în engleză). Trebuia să ne alegem un partener, și să ne adresăm pe rând din întrebările de pe cartonașe.

Piatră, hârtie, foarfecă

După aceea, trebuia să jucăm un joc gen piatră, hârtie, foarfecă, cu deosebirea că am fi arătat unul, două sau trei degete. Dacă amândoi am fi arătat un deget, atunci am fi dat high five. Dacă am fi arătat două degete, atunci ne-am fi îmbrâțișat. Dacă am fi arătat 3 degete ne-am fi privit în ochi pentru un minut. Dacă am fi arătat degete diferite, atunci ar fi câștigat cel cu numărul mai mic, și am fi făcut lucrul specific acelui numar(high five, îmbrățișare, sau privire în ochi). Nu știu dacă cineva a ales privitul în ochi, dar eu de cele mai multe ori am ales imbrățișarea și am primit multe imbrățișări. Îmi place să îmbrățișez oamenii, mai ales pe cei cu care simt că am o conexiune.

Primul joc a durat destul de mult, pentru că fiecare din noi, ar fi trebuit să joace acest joc, cu fiecare. Dar totuși timpul fiind limitat, o parte din noi nu l-am jucat cu toți, și după circa o oră și jumătate, am trecut la următorul joc.

Al doilea joc

La al doilea joc, fiecare am primit câte o carte cu o singură întrebare. Trebuia să ne alegem un partener, ca la jocul precedent, și să-i punem întrebarea. Iar după aceea, trebuia să facem schimb de cărți, să jucăm jocul cu degetele, iar apoi să schimbăm partenerii. La acest joc, am cunoscut o fată cu care am simțit că am realizat o conexiune. M-a atras foarte mult fata, nu numai cu aspectul fizic, dar și cu felul în care este. Și ea își dorește să își depășească fricile, și lucrează activ la asta.

Tentativă de sărut pe gât

Când ne-am îmbrățișat, a fost de vis, ea având o înălțime apropiată de a mea, iar îmbrățișarea a fost una lungă și cu poftă. La un moment dat, involuntar, am avut impulsul de a o săruta pe gât. Mi-am pus buzele pe gâtul ei, dar m-am abținut, aducându-mi aminte unde sunt. Eu de obicei mă controlez, dar atunci când mi-am atins buzele de gâtul ei, îmi „pierdusem efectiv mințile”, eram fermecat. Ne strângeam tare în brațe unul pe altul.

A doua conexiune

La al treilea joc, am fost separați în grupe de câte 6 persoane. Fiecare grup a stat separat de ceilalți, și au trebuit să scrie pe bilețele câte o întrebare pe care doresc să o adreseze celorlalți pentru a-i cunoaște mai bine. Apoi a trebuit să răspundem pe rând la toate întrebările de pe bilețele. A durat foarte mult jocul ăsta, pentru că involuntar, mai mulți dintre noi, divagam de la subiect. Dar e absolut normal, că doar am fost interesați să ne cunoaștem cât mai bine. La acest joc am cunoscut o altă tipă, care m-a fermecat cu felul ei de a fi, cu felul în care m-a privit, cu sensibilitatea ei, cu felul în care gesticula, cu energia ei.

Conexiunea cu un băiat

La ultimul joc, jumătate din noi am stat cu ochii închiși iar fiecare din cealaltă jumătate trebuia să-și aleagă un partener din jumătatea celor cu ochii închiși. Eu am fost ales de un tip. După ce perechile au fost făcute, ne-am așezat la mese și am început să răspundem pe rând la niște întrebări dintr-o cărticică ce ne-a fost dată. M-am bucurat să descopăr că acel tip gândește foarte asemănător cu mine, în multe privințe, și e adeptul relațiilor deschise.

Nici in timpul și nici la sfârșitul jocurilor, nu am cerut datele de contact ale nimănui. Poate ne vom mai întâlni la următoarele evenimente Makuma.

Inima de pe gât

Când am ajuns acasă, am observat că aveam pe gât o pată roșie ce semăna cu o inimă. Și nu a fost de la vreun sărut 🙂 I-am făcut poză, să am dovada. Poate sunt îndrăgostit atât de tare, sau poate s-a creat o conexiune atât de puternică între mine și vreo fată, încât mi-a apărut acea inimă pe gât ca urmare a frustrării mele, că n-am avut curajul să întreb vreuna din fete de datele de contact. Mi-a rămas inima la cele două fete care m-au fermecat. Acea pată roșie sub formă de inimă, a dispărut după circa 30 min. Dar de fapt s-a mutat în inima adevarată, unde îi este locul. Forma de pe piele era doar o manifestare a iubirii. Revenind cu picioarele pe pământ, habar nu am ce-i cu semnul ăla. Să fie vreun miracol?

Retrospectivă

Makuma – The connection Games – e cel mai fain eveniment din Cluj la care am participat vreodată. Mi-aș dori să pot participa săptămânal la așa ceva. Participarea e absolut gratuită, dar cine dorește, la final, poate dona ce sumă vrea. Evenimentele de acest gen sunt ideale pentru persoanele singure, dar nu numai. Nu doar că vei cunoaște oameni noi, dar te vei cunoaște poate și pe tine mai bine, discutând cu alții.

M-am bucurat foarte mult să cunosc oameni minunați și să-mi readuc aminte de anumite lucruri despre mine. Abia aștept să merg data viitoare.

M-am bucurat să constat că există și bărbați care vor să mă îmbrățișeze.

La acel eveniment mi-am readus aminte de anumite lucruri despre mine. Vreau să îmi dezvolt mult mai mult latura socială, vreau să pun întrebări bune, relevante, celorlalți, pentru a-i cunoaște mai bine, vreau să îi ajut pe ceilalți, vreau să nu mai fiu așa mult focusat pe mine, vreau să mă dedic celorlalți mult mai mult.

Încarcă mai mult de Nelu-Cristian Țone
Încarcă mai mult în Jurnal de călătorie
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Stropi de motivație veniți dinspre 2019

Anul care a trecut a fost, cu siguranța, un an dificil. Ne-am confruntat cu multe catastro…