Acasă Politică Administrație La Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” încep lucrări de extindere

La Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” încep lucrări de extindere

2 min citire
Comentariile sunt închise pentru La Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” încep lucrări de extindere
0
280

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” derulează în prezent ample lucrări de extindere și etajare a uneia dintre clădirile componente.

Depășind 1.200.000 de lei, investiția forului administrativ județean urmărește optimizarea circuitelor funcționale medicale pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie. Modernizările se fac pentru ca acesta să respecte pe deplin normele igienico-sanitare. Astfel, pacienții și personalul spitalului urmează a fi mult mai bine protejați față de riscul de îmbolnăvire cu tuberculoză pulmonară.

Odată cu finalizarea extinderii și etajării imobilului, se vor restabili circuitele funcționale prin separarea totală a zonelor administrative de cele destinate actului medical. Astfel, riscul de contractare a unor infecții nozocomiale va fi diminuat considerabil.

Având în structură 230 de paturi, spitalul este o instituție sanitară de monospecialitate. El asigură, prin secțiile clinice și serviciile din structură, asistență medico-chirurgicală complexă, curativă, preventivă şi de recuperare a pacienţilor cu afecțiuni respiratorii tuberculoase – TBC şi non-tuberculoase (BPOC, Astm bronşic, patologie tumorală malignă şi benignă, pleurezii, supuraţii bronho-pulmonare) din județul Cluj şi din judeţele limitrofe.

Încarcă mai mult de Balint Ioana
Încarcă mai mult în Administrație
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Invitație la aprinderea flăcării culturii

Ministerul Culturii vă invită miercuri, 15 ianuarie,  începând cu ora 18.00, să luați part…