Acasă Cultură Kabbalah, filosofia sufletului și a vieții

Kabbalah, filosofia sufletului și a vieții

5 min citire
Comentariile sunt închise pentru Kabbalah, filosofia sufletului și a vieții
3
532

Joi, 18 iulie 2019, de la ora 18:00 la librăria Diverta din Piața Unirii, clujenii au fost invitați la lansarea cărții “Bijuteriile Kabbalah și Lumina Lor”, care poartă semnătura lui Thea Haimovitz, iar cei prezenți la eveniment au putut afla mai multe detalii despre ceea ce înseamnă Kabbalah, sau mișcarea care a captivat și fascinat mai multe societăți de-a lungul timpului prin modul de gândire, dar și prin informațiile ascunse care atrăgeau prin interpretarea dificil de realizat.

Kabbalah este precepută drept o înțelepciune care a deschis oamenilor calea către ei, un drum cu suișuri și coborâșuri care duce la cunoaștere, acceptare de sine și bunăstare. Kabbalah este filosofia care insoțește Vechiul Testament, accentul cade pe știința și inteligența sufletului, dar a fost încercată și introducerea mitului în religie de-a lungul timpului.

Abordările principale sunt într-o strânsă conexiune cu lumina, Universul, dar și înțelegerea sufletului. Kabbalah a fost de-a lungul veacurilor o știință care a fost studiată în mare secret și care i-a pus pe gânduri chiar și pe cei mai luminați dintre marii gânditori pe care omenirea i-a avut.

Kabbalah este o știință a sufletului. Așa cum chimia, matematica și fizica sunt științele Realității în care trăim, Kabbalah este stiința Luminilor Superioare care guvernează Universul nostru fizic. Este „codul” acestor Lumi Superioare, este cheia seifului în care se află o carte importantă: un manual cu instrucțiuni și reguli de viață, rezultat al unei înțelepciuni universale vechi de peste 5000 de ani.

Am luat hotărârea ca, prin Kabbalah, să opresc această agonie și să scot afară tot ce are sufletul meu mai frumos și mai curat de oferit, pentru a mă putea bucura de viață și pentru a putea oferi aceeași bucurie și celor din jurul meu”, spune Thea.

Alături de Thea, cei care au fost prezenți au vorbit despre suflet, cum și unde simțim prezența lui. Participanții au fost rugați să pună mâna acolo unde fiecare crede că se află sufletul și apoi să apese. Majoritatea persoanelor aflate la eveniment a pus mâna în capul pieptului. Când au fost întrebați dacă au idee cum arată sufletul, unde anume în corp este localizat sau cum arată, fiecare persoană a venit cu o idee proprie. După cum au putut afla cei prezenți la eveniment, sufletul este extrem de important și acesta trebuie ascultat cu sfințenie.

Bijuteriile specifice au o mare importanță, întrucât fiecare piesă are ceva de transmis și poate influența viețile celor care o poartă, deși nu sunt niște talismane, și fiecare bucată care alcătuiește bijuteria este aleasă cu grijă.

Termenul de Kabbalah provine din ebraică și se concentrează pe filosofia vieții, fiind un sistem mistico-religios.

Încarcă mai mult de Pripon Flavia
Încarcă mai mult în Cultură
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Program româno-american de reformă administrativă, la UBB

Departamentul de Administraţie și Management Public, din cadrul UBB, desfăşoară în perioad…