Acasă Life & style Jurnal de călătorie Jurnal de călătorie: la pas prin Brașov

Jurnal de călătorie: la pas prin Brașov

7 min citire
Comentariile sunt închise pentru Jurnal de călătorie: la pas prin Brașov
10
1,948

Avem o țară extrem de frumoasă și bogată în ceea ce privește peisajele, tradițiile, mâncarea, muzica sau portul popular. România se mândrește cu o adevărată moștenire culturală, și nu numai.

Ne bucurăm de peisaje care ne taie respirația și ne fac să ne gândim de două ori dacă avem ce să vizităm. Da, normal că avem foarte multe de văzut la noi acasă, în România.

Astăzi ne oprim în Brașov. Acesta este, fără doar și poate, unul dintre cele mai frumoase orașe. Iar acest lucru este confirmat atât de turiștii străini, cât și de românii care ajung în oraș.

Cu un centru istoric impresionant și o serie de monumente demne de vizitat, acesta reușește să atragă foarte mulți turiști.

Vă prezentăm câteva motive pentru care merită să-l vizitați:

1. Brașovul este unul dintre orașele unde încă sunt păstrate cu sfințenie obiceiurile, iar noul și vechiul se îmbină în mod natural.

2. Muntele se află chiar în inima orașului, așadar nu este foarte greu să ajungi din centru (din Piața Sfatului, spre exemplu) până pe vârful Tâmpa, de unde avem parte de o panoramă superbă asupra orașului.

3. Centrul vechi merită vizitat, fiindcă acolo găsim, pe lângă o paletă largă de restaurante și cafenele sau fast food-uri, multe obiective foarte frumoase, de neratat.

4. Biserica Neagră, Piața Sfatului, strada Sforii, sau vârful Tâmpa fac orice turist să se îndrăgostească de frumosul oraș, acestea fiind doar câteva dintre obiectivele pe care le veți vedea.

5. Luându-l la pas, veți găsi foarte multe locuri, unde veți avea posibilitatea să faceți o sumedenie de poze.

Aici găsiți câteva recomandări pentru cei care doresc să facă poze în diverse zone ale orașului, dar și pentru cei care doresc să facă o „drumeție urbană”.

  • Turnul negru – acesta este parte din Cetatea Brașovului, fiind unul dintre cele patru turnuri de observație ale orașului.
  • Turnul alb – alt turn ce aparține de cele patru ale Cetății, astăzi a devenit un punct muzeal și oferă o panoramă deosebită turiștilor. Acesta a trecut prin mai multe acțiuni de restaurare.
  • Cetățuia – Dealul Cetății sau Cetățuia de Strajă, a reprezentat un alt punct important de apărare al orașului. În prezent, este unul dintre frumoasele puncte de atracție, de unde poate fi observat Brașovul de la înălțime.
  • Vârful Tâmpa – este foarte ușor pentru orice turist să ajungă acolo, acest lucru fiind posibil cu ajutorul telecabinei. Nu trebuie să ratați șansa de a urca pe munte dacă mergeți în Brașov. Priveliștea pe care o oferă este absolut superbă.
  • Biserica Neagră este unul dintre cele mai reprezentative obiective turistice atunci când ne gândim la Brașov. Aceasta a primit numele pe care-l știm cu toții, în 1689, când, în urma invaziei temporare a turcilor, zidurile sale s-au înegrit în urma unui incendiu. Denumirea a fost acceptată în mod oficial începând cu secolul al XIX-lea.
  • Piața Sfatului – un alt loc reprezentativ al Brașovului, dar și unul dintre cele mai vizitate locuri din zonă, dar și punctul 0 al evenimentelor importante din Brașov. Aici au loc evenimente precum Cerbul de Aur. În Evul Mediu se organizau diverse târguri. Casa Sfatului este denumirea clădirii din centrul pieței. Aceasta a avut diverse roluri pe parcursul timpului.
  • Strada Sforii – este o altă atracție pentru turiștii veniți în Brașov. Este a treia cea mai îngustă stradă din Europa. Existența ei este atestată documentar începând cu secolul al XVII-lea. Aceasta era, de fapt, un simplu coridor care facilita munca pompierilor.
Încarcă mai mult de Pripon Flavia
Încarcă mai mult în Jurnal de călătorie
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Destinații superbe de vacanță la început de toamnă

Fie că mai ai un pic de concediu pe sfârșit de vară sau că poți evada pentru un weekend di…