Acasă Life & style Jurnal de călătorie Jurnal de călătorie: descoperind Constanța

Jurnal de călătorie: descoperind Constanța

5 min citire
Comentariile sunt închise pentru Jurnal de călătorie: descoperind Constanța
0
1,028

Este vară și este perioada concediilor, așa că este o oportunitate minunată pentru a continua cu jurnalul nostru de călătorie. Dacă acum câteva luni vă povesteam despre Brașov și despre frumoasele locuri pe care le puteți vedea acolo, acum este rândul Constanței să strălucească. Vom poposi în câteva locații din Constanța și din județ, încercând să vedem, de asemenea, câteva locuri adesea ignorate sau nedescoperite de turiștii care aleg să-și petreacă vacanța pe litoralul nostru.

Dacă v-ați decis să mergeți la mare, și v-ați săturat de clasica rutină: plajă, masă și odihnă, atunci aceste idei s-ar putea să vă ajute:

1. Cazinoul din Constanța – acesta este, pe lângă un obiectiv foarte important, și simbolul Constanței. Această clădire istorică a fost construită între 1905 și 1910, în stil art nouveau, iar în prezent, mai mulți oameni sunt foarte interesați ca acesta să își reia gloria de odinioară și să ajute la restaurarea acestuia. Printre cei care își doresc acest lucru se regăsesc și organizatorii festivalurilor Untold și Neversea. Clădirea, care este din păcate într-o stare de degradare avansată, continuă să fie un punct turistic foarte important. Cazinoul și faleza reprezintă un loc care oferă un peisaj superb spre mare, demn de pozat.

2. Satul și pădurea Hagieni – Acesta este unul dintre cele mai vechi așezări rurale din Constanța și se află la o distanță de 10 kilometri. Lângă sat se află pădurea cu același nume, unde veți întâlni o rezervație naturală cu platouri calcaroase. Atenție, tot aici puteţi găsi șerpi veninoși și vipere cu corn.

3. Delfinariul din Constanța – este un alt punct de interes pentru turiștii care poposesc în orașul de la malul mării. Acesta face parte din Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, împreună cu Planetariul, Microrezervația și Muzeul Astronomic. Turul delfinariului poate fi făcut chiar și-n afara sezonului estival. Vedetele sunt trei delfini aduși în 2010 din China: Peipei, Chen Cheng și Ni-Ni.

4. Planetariul din Constanța – acesta și-a deschis porțile publicului larg în 1969. Având o cupolă de 8 metri și o capacitate de 80 de locuri, aici se fac diferite demonstrații în ceea ce privește spațiul cosmic, iar vizitatorii pot urmări proiecția unui cer înstelat.

5. Farul Genovez – Este cea mai veche dintre clădirile ridicate în orașul de la malul mării, fiind ridicată între 1858 și 1860 și are 8 metri înălțime.

6. Cetatea Histria – este cea mai veche așezare de pe teritoriul frumoasei noastre Românii. Cetatea a fost construită de către poporul grec în anul 650 Î. HR, dar din păcate, prezentul ne mai dezvăluie doar ruinele a ceea ce a fost odată.

Încarcă mai mult de Pripon Flavia
Încarcă mai mult în Jurnal de călătorie
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Destinații superbe de vacanță la început de toamnă

Fie că mai ai un pic de concediu pe sfârșit de vară sau că poți evada pentru un weekend di…