Acasă Life & style Stil de viață Invitație la relaxare

Invitație la relaxare

8 min citire
Comentariile sunt închise pentru Invitație la relaxare
8
591

Zilele destinate relaxării nu s-au încheiat odată cu mini-vacanța de Paște și de 1 mai. Dacă nu v-ați enumerat printre fericiții care au ajuns la munte sau la mare pentru această escapadă, nu vă faceți griji.

Vestea bună e că mai avem foarte puțin și vara ne bate la ușă.
Dar, până atunci, noi iti oferim cateva idei pentru a petrece timpul liber.

La capitolul cărți, Agnes Martin Lugand și cărțile sale, ar putea fi o idee bună dacă nu ne zâmbește soarele….

Îmi pare rău, sunt așteptată
de Agnes Martin-Lugand

Una dintre cărţile aflate sub semnătura autoarei franceze, “Îmi pare rău, sunt așteptată”, spune povestea lui Yael, o tânără studentă din Paris, care se bucura din plin de anii studenţiei împreună cu gașca de prieteni din care făcea parte și sora acesteia.

Povestea ei capătă o turnură de 180 de grade în momentul în care în viaţa lui Yael apare oportunitatea de a deveni interpretă la o agenţie foarte importantă din Paris, iar tânara pariziancă își va petrece următorii 10 ani din viaţă dedicând majoritatea timpului său firmei și evoluării ei pe partea profesională, lucru prea puţin înţeles și aprobat de către prietenii și familia fetei.

După o perioadă în care cei dragi ajung să nu o mai recunoască, fiindcă Yael se dedică aproape complet muncii, uitând de sărbători, de zilele de week-end și de timpul liber aproape în totalitate, prietenii decid să o aducă înapoi pe vechea Yael, organizând o excursie în afara Parisului. Dacă vor reuși sau nu s-o facă pe tânăra interpretă Yael să realizeze că trebuie să existe un echilibru între viaţa profesională și cea personală, vă invit să aflaţi din romanul lui Agnes Martin-Lugand.

Oamenii fericiţi citesc și beau cafea, de Agnes Martin-Lugand

Oamenii fericiţi citesc și beau cafea, de Agnes Martin-Lugand, este o carte despre regăsirea sinelui, în urma unei tragedii pe care viaţa o pune faţă în faţă pe Diane, personajul principal, care și-a pierdut familia, pe soţul și pe fiica ei, Colin și Clara, care au murit într-un tragic accident de mașină.

Aruncată în lupta cu depresia, aceasta nu are de ales decât să realizeze că viaţa merge mai departe, în pofida pierderilor mult prea dure, pierderi care se încăpăţânează să-i ofere multă durere. 

Cel mai bun prieten al său, Felix, care îi este și asociat în mica afacere, o cafenea literară din Paris, îi propune o călătorie care are ca scop regăsirea prin refugierea într-o așezare Irlandeză, mai exact în Mulranny. De acolo, viaţa Dianei va începe treptat, dar sigur să se schimbe de îndată ce va face cunoștinţă cu un bărbat misterios și taciturn, un bărbat care o va intriga, și de care se va îndrăgosti.

Viaţa e ușoară, nu- ţi face griji
de Agnes Martin-Lugand

Nu- ţi face griji, viaţa e ușoară – continuarea romanului semnat de Agnes Martin-Lugand, “Oamenii fericiţi citesc și beau cafea” continuă povestea Dianei, care s-a întors din Irlanda cu forţe proaspete, dar și cu gândul de a începe o nouă viaţă.

Împreună cu Felix, cel mai bun prieten, decide să-i dea o nouă șansă cafenelei literare, redeschizându-i porţile.

Putem spune că aventura ei în Irlanda este un soi de călătorie către o nouă Diane. Familia bărbatului misterios, unchiul și mătușa, Jack și Abby, dar și sora lui, Judith, va deveni complicea acesteia spre a o ajuta să depășească momentele de impas cu care Diane s-a confruntat în ultimul an. Aceasta va înţelege că viaţa merge mai departe și că are dreptul la o nouă poveste de iubire, acum rămâne decizia Dianei dacă alegerea ei va fi irlandezul misterios, Edward, sau parizianul charmant pe care-l va cunoaște în propria cafenea, Olivier.


Din filmele care rulează la cinema, noi vă recomandăm cu căldură să alegeți ceea ce vă place și să nu uitați să zâmbiți…

  • Răzbunătorii: sfârșitul jocului
  •  Blestemul femeii care plânge
  •  Parcul de distracții
  • Miss Bala
  •  La cinci pași de tine
  •  O vară rock’n’roll.

Dacă v-a făcut cu ochiul măcar una dintre sugestiile noastre, atunci nu lăsați vremea să vă strice cheful și bucurați-vă de timpul liber!

https://www.facebook.com/exponentul/
Încarcă mai mult de Pripon Flavia
Încarcă mai mult în Stil de viață
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Weekend-ul de trei zile: o utopie benefică

Weekend-ul de trei zile devine o formă de lucru sau de învățământ tot mai explorată în ult…