Acasă Social Educație Bucurie pentru elevi. Vineri vor sta acasă. Anunțul Ministerului Educației Naționale

Bucurie pentru elevi. Vineri vor sta acasă. Anunțul Ministerului Educației Naționale

3 min citire
Comentariile sunt închise pentru Bucurie pentru elevi. Vineri vor sta acasă. Anunțul Ministerului Educației Naționale
0
180

Pe 25 ianuarie vor fi suspendate cursurile în toate instituțiile de învățământ preuniversitar din România, potrivit unui ordin emis cu puțin timp în urmă de către Ministerul Educației Naționale.

Deși o bucurie pentru elevi, decizia Ministerului Educației Naționale vine în urma unor informări ale Ministerului Sănătății. În contextul creșterii cu peste 20% a cazurilor de infecții respiratorii față de nivelul așteptat și în această săptămână, Ministerul Sănătții a trimis cu titlu de recomandare măsura suplimentară de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripă, care constă în suspendarea cursurilor şcolare pentru dată de 25 ianuarie 2019.

Cuvântul adresat de ministrul Sănătății

„Vom continua să supraveghem atent evoluția gripei în toată țara. Împreună cu Ministerul Educației, vom continua triajul epidemiologic în unitățile de învățământ săptămâna viitoare,  odată cu reluarea activității în unitățile școlare. Recomand părinților să pună accent în continuare pe măsurile igienico-sanitare , iar  pe parcursul celor 4 zile libere  să evite expunerea copiilor în colectivități”, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

4 zile de vacanță pentru elevi

Elevii din instituțiile de învățământ preuniversitar se bucură astfel de 4 zile libere, ținând cont că și mâine, de ziua Micii Uniri aceștia vor fi liberi.

Bucuria zilelor libere continuă. După ce au început cursurile în data pe 14 ianuarie, în scurt timp, instituțiile de învățământ pre-universitar vor lua din nou vacanță la începutul lunii februarie. Cu toate acestea, Ministerul Educației Naționale specifică în ordinul emis că suspendarea cursurilor va fi urmată de măsuri privind recuperarea zilelor pierdute.

Fiind o perioadă tumultoasă, frigul spunându-și cuvântul, vă sfătuim să vă protejați de viroze și să aveți grijă de cei mai mici, evitând expunerea lor în colectivități.

Încarcă mai mult de Pavel Lazăr
Încarcă mai mult în Educație
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

A început admiterea la UBB

Universitatea Babeş-Bolyai şi-a deschis marţi, 16 iulie 2019, porţile pentru absolvenţii d…