Acasă Cultură Întoarce-te la mine, povestea unei lupte pentru supraviețuire

Întoarce-te la mine, povestea unei lupte pentru supraviețuire

4 min citire
Comentariile sunt închise pentru Întoarce-te la mine, povestea unei lupte pentru supraviețuire
5
652

Cititul este foarte sănătos pentru minte, pentru că ne dezvoltă imaginația, creativitatea, și de asemenea, ne oferă posibilitatea de a ne lărgi cunoștințele de cultură generală.

Așadar, recomandarea noastră este romanul “Întoarce-te la mine” de Simona Lungu. Acesta spune povestea Anei, o fată de 17 ani din Constanța, care și-a pierdut brusc părinții în momentul în care sovieticii au venit cu bombardierele și au pus la pământ nenumărate case, curmând astfel destinele multor oameni nevinovați, printre care și părinții Anei.

Pusă în fața unei mari provocări, și văzându-se orfană înainte de împlinirea vârstei de 18 ani, fata este nevoită să o ia de la zero în casa mătușii sale, sora tatălui său, care nu dă semne de afecțiune la adresa acesteia, ba chiar acuzând-o în repetate rânduri că a fost prea egoistă, și că părinții ei și-au găsit sfârșitul, iar ea a scăpat pentru că în momentul atacului sovietic, ea se afla într-un magazin, probând o rochie în loc să fie acasă alături de ai ei. 

Destinul o poartă pe eroina noastră prin diferite obstacole, fiind forțată de mătușă, dar și de împrejurări să renunțe la viața de dinainte și să se dedice muncii. Această experiență o va maturiza și o va arunca spre o alte provocări, printre care cea de a munci și mai apoi de a locui într-o clădire ocupată de trupele germane.

Vremurile tulburi care i se întrevăd Anei, dar și persoanele cu care va relaționa, nu doar că o vor maturiza, după cum am menționat mai sus, dar o vor pune pe Ana în situația în care va cunoaște iubirea, întâlnind doi bărbați. Primul este pe prietenul ei din copilărie, Ștefan, care acum este înrolat în armată, iar în momentul reîntâlnirii se afla în permisie la Constanța. Acesta realizează ce sentimente nutrește pentru tânăra Ana.

Ulterior vom face cunoștință cu misteriosul și charmantul soldat german, Friedrich Bruch, pentru care fata simte o atracție de la bun început și nu înțelege despre ce e vorba.

Pe care dintre ei îl va alege Ana și cum va proceda aceasta dat fiind faptul că s-a văzut nevoită să își ia destinul în propriile mâini, puteți afla doar dacă citiți romanul Simonei Lungu, un roman care ar putea fi povestea bunicilor noștri. 

Încarcă mai mult de Pripon Flavia
Încarcă mai mult în Cultură
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Program româno-american de reformă administrativă, la UBB

Departamentul de Administraţie și Management Public, din cadrul UBB, desfăşoară în perioad…