Acasă Life & style Interviu Tzika Sax: ,,Cred că dragostea este, totuși, cel mai important aspect din viața omului”

Interviu Tzika Sax: ,,Cred că dragostea este, totuși, cel mai important aspect din viața omului”

7 min citire
Comentariile sunt închise pentru Interviu Tzika Sax: ,,Cred că dragostea este, totuși, cel mai important aspect din viața omului”
5
405

 Cu un parcurs muzical de exceptie ce si-a avut debutul in seri de karaoke pentru studentii clujeni, mergand mai apoi la concerte prin cluburi, in aer liber, petreceri private si publice pana la evenimente cu peste 10000 de oameni.

Lucian Țica, cunoscut probabil mai bine sub numele său de scenă, Tzika Sax, oferă la fiecare eveniment la care participă o experiență spumoasă și fiori.

Originar din Arad, ajunge să urmeze cursurile  Academiei de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca pentru ca în cele din urmă să devină  profesor de clarinet la Școala de Muzică ,, Augustin Bena” din același oraș. Cu toate că a studiat clarinetul, e profund atras de saxofon, lucru mai mult decât evident când se prezintă pe scenă. Debutează în 2008, într-un club clujean, ca mai apoi să fie invitat la numeroase alte locații din țară.

În anul 2008 a început un proiect cu Aldo Blaga, iar în 2011 a început o  colaborare cu Horia Brenciu, alături de care am avut reprezentații atât în țară, cât și în străinătate. Apoi, inspirat de orchestra lui Brenciu, a format în 2012 TZIKA SAX ORCHESTRA.

Mai târziu, în 2016  și 2017 am fost prezent pe scena clujeană  a evenimentului ,,WE LOVE RETRO”, cântând alături de artiști precum: Dr. Alban, No Mercy, Mrs. President, Corona sau Haddaway.

R: Cu siguranță primești multe întrebări legate de viața ta profesională, dar cum este în realitate Tzika? Ce calități apreciezi cel mai mult la cineva?

TS:  În ceea ce privește caracterul unui persoane, apreciez: bunul-simț, altruismul, sinceritatea, și modestia; totodată respect persoanele care rămân egale cu ele însele în timp, care nu uită de unde au plecat atunci când sunt prinse în mirajul succesului, ci știu să privească mereu în urmă cu respect spre oamenii care au fost piatră de temelie în devenirea lor și nu numai. Profesional, apreciez: talentul, munca și dăruirea totală( pasiunea), curajul, țintele înalte
și, bineînțeles, profesionalismul.

R: Și ce te deranjează cel mai mult?

TS: Mă deranjează: răutatea, minciuna, ipocrizia, falsele intenții și lipsa de iubire a oamenilor unii față de alții, dar și prostia. În egală măsură mă supără lipsa de dorință și implicare a oamenilor în a face lucrurile să funcționeze în jur, pasivitatea și neimplicarea, așteptând ca schimbarea să înceapă mereu cu alții.

R: Ce ți se pare cel mai important în viața unui om?

TS: E dificil să răspund la această întrebare…sunt mai multe aspecte esențiale în viață…. cred că dragostea este, totuși, cel mai important aspect în viața omului, dragostea în sens larg, iar familia este cea mai frumoasă materializare a acestui sentiment! Așadar: familia!

R: Care este cea mai mare dorință pe care o ai pe plan profesional?

TS: Pe plan profesional cea mai mare dorință este să evoluez mereu. Eu, cel de mâine, să fiu mai bun decât cel de azi, iar ceea ce fac să îmi aducă împlinire și mulțumire în continuare. Acest aspect este în strânsă legătură de Feedback-ul pe care mi-l oferă publicul meu. Deci, ținta mea profesională e să mulțumesc și să ofer fericire publicului meu.

R: La ce lucrezi acum? Sau ce obiectiv ți-ai setat pentru viitorul apropiat?

TS: De curând am lansat videoclipul la una din piesele de pe album si urmeaza alte suprize, o sa le divulg la momentul potivit. ♥️HEART BEAT

HeartBeat by:TzikaSax

PRIMUL MEU VIDEOCLIP ♥️HEART BEAT by: #TzikaSax https://www.youtube.com/watch?v=BYF22Bpzd8A&feature=youtu.bewww.tzksax.ro

Publiée par Tzika Sax sur dimanche 8 avril 2018

 

 

Încarcă mai mult de Exponentul
Încarcă mai mult în Life & style
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Cupa Transilvania Grappling aduce bucuria sărbătorilor în casele a peste 60 de familii. Evenimentul caritabil ajuns la a VII-a ediție

Autor: M.M. Brazilian Power Team organizează Cupa Transilvania Grappling, care anul acesta…