Acasă Sport Interviu cu Mircea Cubleşan-Antrenorul campionilor

Interviu cu Mircea Cubleşan-Antrenorul campionilor

6 min citire
Comentariile sunt închise pentru Interviu cu Mircea Cubleşan-Antrenorul campionilor
15
1,471

Autor: M.M

Interviu cu Mircea Cubleşan-Antrenorul campionilor- Jiu-Jitsu

Mircea Cubleşan nu este doar sportivul de performanţă, ci mai ales omul care a ajuns să devină un antrenor de suflet al unor campioni. Şi nu doar că el este cel care a dezvoltat clubul clujean Brazilian Power Team Romania, importȃnd cu pasiune un sport nou la Cluj – Jiu Jitsu, fiind şi deţinătorul centurii negre, dar şi cel care a creat o adevărată academie de lupte.

Prin dăruire, implicare şi determinare a reuşit să inspire şi să formeze ȋn jurul său o echipă puternică şi unită, bazată pe ȋncredere, ambiţie şi disciplină, al cărei mentor este. Dacă arunci o privire ȋn sala de antrenamente, poţi să observi cu uşurinţă spiritul colegial şi respectul care există acolo şi care te captivează dincolo de duritatea sportului.

  • Mircea, ce ne poţi spune despre acest sport ȋn cȃteva cuvinte, pentru că cei mai mulţi dintre noi nu sunt foarte familiarizaţi cu el?

Jiu Jitsu este un sport nou la noi, dar stilul lui a fost creat cu mult timp ȋnainte ȋn Brazilia ȋn anii ’20. El deţine azi locul 2 după fotbal ca şi Federaţie Internaţională şi ca număr de ȋnscrieri la acest sport. Jiu jitsu este un sport de contact bazat pe lupta la sol, corp la corp şi presupune folosirea unor tehnici care-l forţează pe adversar să renunţe la luptă. Şi ca să ai şanse de a cȃştiga nu trebuie să ai multă forţă fizică, ci tehnică şi disciplină.

  • Cum a reuşit acest sport să te cucerească. Ce ȋnseamnă el pentru tine?

Am ȋnvăţat de la echipa mamă (Brazilian Power Team ) că nu este doar un sport, ci şi o muncă psihologică. Importantă este partea de umanitate. Sportul ȋnseamnă disciplină. Fiind un sport individual, se stimulează independenţa. Noi toţi, ȋn ziua de azi, suntem dornici să ne individualizăm, şi asta oferă acest sport.

  • Pentru că deja am urmărit deja pagina ta de Facebook, am văzut că acolo sunteţi ca o familie dincolo de spiritul competitiv al luptei. Cine şi cum poate intra ȋn această familie?

Lunar antrenăm 100 de copii, dar suntem deschişi spre toţi cei care sunt doritori de noi provocări şi de multă muncă. Se lucrează pe grupe de vȃrste: ȋntre 4-8 ani, 10-12 ani, 12-15 şi peste 15 ani la seniori. Copiii ȋnvaţă ȋmpreună să sprijine şi să se implice ȋn comunitate. Tehnicile de predare – ȋnvăţare sunt individualizate pentru fiecare ȋn parte.

  • De asemenea, am observat că aţi cȃştigat şi multe premii şi că aceşti tineri ştiu să-ţi fie recunoscători. Cum aţi ajuns la aceste performanţe uluitoare?

Cel mai mult contează capacitatea umană, dorinţa, ambiţia şi voinţa. De la primele trei competiţii ȋn care am reuşit să obţinem locul 3, la Timişoara am luat locul ȋntȃi. Anul trecut nu prindeam podiumul, ȋn 2018, am luat 300 de medalii. Ca membru al asociaţiei IRIS Power GYM, Mocan Ionuţ a devenit campion european anul acesta.

  • Ai vreun mesaj pentru cei doritori să experimenteze acest sport?

Puteţi să ne vedeţi consultȃnd pagina de facebook sau site-ul Asociaţiei IRIS Power GYM.

Nu uitaţi, ȋmpreună suntem puternici!

Încarcă mai mult de Exponentul
Încarcă mai mult în Sport
Comentariile sunt închise.

Verificați de asemenea

Primarul Clujului, Emil Boc, a trimis o scrisoare de felicitare către CFR Cluj, campioana României

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, i-a felicitat pe fotbaliștii de la CFR Cluj p…