Acasă Cultură Inaugurarea oficială a expoziției ,,Ingmar Bergman și influența sa în modă și artă” la Muzeul de Artă

Inaugurarea oficială a expoziției ,,Ingmar Bergman și influența sa în modă și artă” la Muzeul de Artă

4 min citire
0
1
302

Centenarul nașterii consacratului regizor și scenarist suedez, Ingmar Bergman, este aniversat și la Cluj, printr-o serie de manifestari sprijinite de Ambasada Regatului Suediei în România.

În cadrul celei de-a XVII a ediții a Festivalului De Film TIFF, în desfășurare, a fost și va fi prezentată o antologie de filme, șapte la număr, considerate reprezentative pentru cariera sa.

Amintim cititorilor noștri că în cariera sa cinematografică, Bergman a realizat un număr important de filme, șaizeci în total, din care trei au fost premiate cu Oscarul pentru cel mai bun film străin de către Academia Americană de Film, Bergman însuși fiind distins cu un Oscar, în semn de recunoaștere a valorii sale, în 1971.

Noi nu ne propunem să realizăm un articol despre filmografia marelui regizor, presa de specialitate a reflectat amplu acest eveniment.

Vrem să aducem în atenția voastră momentul inaugurării expoziției – muzeu Ingmar Bergman, expoziție ce va fi deschisă pe toată durata Festivalului TIFF.

Deschisă la Muzeul de Artă clujean, expoziția multimedia reunește o colecție importantă de mărturii ale vremii, de fotografii, articole, interviuri și imagini video.

Expoziția vorbește pe larg despre implicarea cineastului în modă, în film, despre complexitatea vieții lui, despre dinamismul care l-a caracterizat în viață,piesele ce alcătuiesc muzeul – expoziție fiind pentru prima oară expuse în România, la Cluj.

Inaugurarea a avut loc Sâmbătă 26 Mai, în prezența Excelenței sale, Domnul Alexander Peyre Dutrey, Viceambasador, prezent la manifestare din partea Ambasadei Regatului Suediei în România și a Excelentei sale, Domnul Carl Widell, Consulul Onorific al Regatului Suediei la Cluj.

Redacția noastră vă pune la dispoziție un colaj de fotografii realizat la deschiderea oficială a muzeului – expoziție Ingmar Bergman.

 

Vă reamintim că expoziția va rămâne deschisă până în data de 3 Iunie a.c., aveți încă timp să o vizitați pentru că merită cu adevărat, mai ales dacă ați urmărit filmografia legendarului regizor, și v-ați întrebat cum a trăit cel ce a realizat filme atât de controversate pentru epoca sa. Expoziția este cel mai bun mod de a vă familiariza și empatiza cu marele regizor.

Încarcă mai mult de Lucian - Călin FLOREA
Încarcă mai mult în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Verificați de asemenea

Din culisele Concertului Christmas Magic-Concert de Colinde Americane, pentru dumneavoastră

Scriam în materialul precedent că am avut acces în culisele evenimentului. Și a fost o sur…